Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesagledive posljedice

Sezona je grijanja. Održavate li svoj dimnjak?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svake godine, posebno u sezoni grijanja od trovanja ugljikovim monoksidom u prosjeku umre između 20 i 25-ero ljudi i djece. Broj lakše otrovanih još je veći. Održavate li vi svoj dimnjak?

Da bi gušt grijanja bio potpun, a san spokojan, važna je i redovna provjera dimovodnih, električnih i plinskih instalacija. Jednako vrijedi i za one koji se griju na struju ili plin. Stručnjaci tvrde, angažman građana je vrlo važan. Izostanak nadzora može imati nesagledive posljedice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dimnjačari u akciji Uskoro počinje sezona grijanja: Evo kako se najbolje pripremiti! Slika nije dostupna Kako se zaštiti? Prašina - ubojica vašeg računala

'Osim požara, može doći do trovanja i gušenja. Zato je iznimno važno kontrolirati dimnjak i ložne uređaje i objekte', kazao je Davor Batel, rukovoditelj službe dimnjačara.

I neodržavane stare plinske cijevi su nemjerljiva opasnost.

'Odgovornost korisnika je dimovod, plinska instalacija i sami bojleri. Dimovod bi trebalo kontrolirati jednom ili dvaput godišnje', kaže Dean Kocijančić, direktor Plinare Pula.

A tu kontrolu pak treba povjeriti stručnim osobama! 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene