Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Krila Oluje'

Šest najboljih vojnih pilota napušta Hrvatsku - primamljiva ponuda s Bliskog istoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S pravom će za njih reći da su neustrašivi letači.

Od njihovih nebeskih vratolomija, nema kome nije zastajao dah! Zastao je, nema sumnje, i nakon posljednjeg nastupa.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Vojni pilot, ilustracija časnička izobrazba MORH raspisao natječaj za vojne pilote: Pogledajte tko se može prijaviti i pod kojim uvjetima

Šestorica najboljih vojnih pilota "Krila Oluje" javno su obznanila da napuštaju Hrvatsku! Odlaze.

Višestruko bolja ponuda jedne arapske zemlje - se ne odbija. Kako odbiti kad znaju da na hrvatskom nebu nikada neće toliko zaraditi. Iskusni piloti, inače, vrhunski i dugogodišnji instruktori letenja - dio su uigrane akrobatske skupine.

Nose ime po velikoj vojnoj pobjedi, slavnoj Oluji. I opet, simbolika nije mogla biti jača. A kako to uvijek biva, kada se dogodi, brzo se oglase oni koji su do tada o svemu šutjeli.

MORH o pilotima 'Krila Oluje': 'Očito su se odlučili za bolju ponudu'

I puno brže od poziva na razgovor nude im - priznanje. Ne mogu ih zadržati! No, piloti su i sami znali da država, koju su promovirali bolje od bilo kakvih diplomata i izvan hrvatskih granica, ne može ponuditi ni približno.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov godinama prati rad hrvatskih oružanih snaga. Bili su atrakcija gdje god su se pojavili. Ali na međunarodnim priredbama financijsku podršku iste te države nisu imali. S pravom su prozvani ponosom, pa i brandom hrvatskih oružanih snaga. Sustava, koji takvu promociju kao da nije znao cijeniti, a pitanje je i je li svjestan posljedica.

Čudi, međutim, da za pregovore nastavnika letenja nitko od njihovih nadređenih ništa nije znao?! Na naplatu im sada dolazi neulaganje u generacije pilota školovanih u Hrvatskoj.

Pilota koji su, očito je, bili nezadovoljni. Pilota, koji su svoja znanja prenosili na mnoge, a sada pod hrvatskom zastavom više ne žele letjeti. A hrvatsko ratno zrakoplovstvo čini sve da i drugi slijede primjer prizemljenih Krila Oluje. Nisu nas uvjerili u suprotno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene