Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv nasilja u obitelji

Šest ministarstava zajedno protiv obiteljskog nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici šest ministarstava potpisali su sporazum o suradnji kojim bi se jače borili protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

U prvih 11 mjeseci ove godine nasilnom smrću umrlo je 16 žena i dvije djevojčice. Nakon što je cijeli mjesec u školama provodio kampanju 'Živim život bez nasilja' radeći s djecom, učiteljima i roditeljima MUP je najavio i izmjenu kaznenog zakona po kojem bi se uvelo kazneno djelo uznemiravanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trpio nasilje Sanela nasmrt izbola supruga: Susjedi otkrili strahote koje su se događale godinama Ilustracija Slično ropstvu Useljavanje u stan s muškarcem bilo je početak pakla: Iz straha za svoj život pristala je na prostituciju, trpjela zlostavljanje

>> 'Svakodnevno ih ubijaju, kamenuju i premlaćuju'

'Rekao bih da je ovo obaveza plus za sve nas i mislim da je problem previše ozbiljan da bismo prepustili to nekoj svakodnevnoj kolotečini obavljanja posla', izjavio je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. S njim se složio i ministar zdravstva Darko Milinović koji je pozvao sve one koji primijete bilo kakvi oblik nasilja da ga prijave policiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene