Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici šest ministarstava potpisali su sporazum o suradnji kojim bi se jače borili protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.


U prvih 11 mjeseci ove godine nasilnom smrću umrlo je 16 žena i dvije djevojčice. Nakon što je cijeli mjesec u školama provodio kampanju 'Živim život bez nasilja' radeći s djecom, učiteljima i roditeljima MUP je najavio i izmjenu kaznenog zakona po kojem bi se uvelo kazneno djelo uznemiravanja.

>> 'Svakodnevno ih ubijaju, kamenuju i premlaćuju'

Vezani članci Nasilje nad ženama i dalje ogroman problem - 5 Htjela prekinuti vezu s 40-godišnjakom, a on ju potom udarao šakama, čupao za kosu, bacio na tlo i prijetio Gordana Buljan Flander Psihologinja o vršnjačkom nasilju: "Na svaki oblik nasilja treba reagirati odmah. Ono se dešava u svakoj školi"

'Rekao bih da je ovo obaveza plus za sve nas i mislim da je problem previše ozbiljan da bismo prepustili to nekoj svakodnevnoj kolotečini obavljanja posla', izjavio je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. S njim se složio i ministar zdravstva Darko Milinović koji je pozvao sve one koji primijete bilo kakvi oblik nasilja da ga prijave policiji.