Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na morskom dnu

SKRIVENO U DUBINI Senzacionalno otkriće kod Zadra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Areheološka senzacija kod Zadra - 3000 godina staro naselje pronađeno je na morskom dnu.

Tristo metara od mjesta Turnja, u moru svega pedesetak metara od obale, zadarski su arheolozi otkrili podvodno arheološko nalazište stara otprilike 3000 godina, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Za sad se čini kako se radi o nekom povijesnom naselju, a toj konstataciji u prilog idu i veliki drveni stupovi u morskom dnu, kao i još tisuće artefakata.

FOTO Pula: Postavljali plinske cijevi, a pronašli ostatke vile

'Pregledom satelitskih snimki i zračnih fotografija uočili smo goleme pravilne formacije, evidentno djela ljudskih ruku. To je bio dovoljan razlog da zaronimo na dno, gdje smo odmah pronašli veliku količinu prapovijesne keramike i drvenih ostataka iz prvog tisućljeća prije Krista, a moguće da ima i starijih dijelova', rekao je za Slobodnu dr. Mato Ilkić s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene