Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Senj: Tuča veličine jajeta oštetila kuće i aute

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom protekle noći nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je područja Virovitičko-podravske, Primorsko-goranske, Vukovarsko-srijemske i Ličko-senjske-županije.

Grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom veličine oraha, a mjestimice i jajeta koje je sinoć poslije 22 sata pogodilo Senj, Krasno na Velebitu te Starigrad-Senjski i okolicu, oštetilo je za samo nekoliko minuta više od 300 automobila, doznaje se od senjskoga dogradonačelnika i predsjednika Gradskog povjerenstva za utvrđivanje šteta, Josipa Šojata.

Pročitajte i ovo Policijsko vozilo Rab šokiran 26-godišnjak šakama umlatio do smrti drugog pacijenta: Policija objavila detalje zločina u bolnici Vesna Šendula-Jengić i Domagoj Mikić "Nisu agresivni" Ravnateljica psihijatrijske ustanove za Dnevnik Nove TV otkrila kako je došlo do tragedije: "Nešto takvo desetljećima se ne pamti"

Razbijena su stakla na mnogim obiteljskim kućama, a probijeni su i krovovi kuća na području Senja i Krasna koje su pretežito pokrite salonitom.

Senjani danas prijavljuju štete Gradskom povjerenstvu za koje je, kao i za ostale gradske službe, normalni radni dan. 

Pred policijskom postajom vlasnici oštećenih automobila prijavljuju štete, a među njima je i znatan broj stranih turista.

I u Krasnu, mjestu na Velebitu, također ima dosta šteta na kućama i automobilima, posebice na automobilima vjernika koji su ovog vikenda došli hodočastiti u svetište Majke Božje od Krasna, doznaje se od predsjednika Mjesnog odbora Tihomira Devčića.

Nakon što se do ponedjeljka konačno utvrde štete, ličko-senjskom županu će se predložiti da proglasi elementarnu nepogodu, najavio je senjski dogradonačelnik Šojat. 

Istaknuo je da Senjani takvo nevrijeme ne pamte u posljednjih 50 godina.

Na Rabu padala tuča veličine breskve

Na području Raba, kako je jutros izvijestio Državni centar 112, padala je tuča veličine breskve, koja je izazvala velike štete u Kamporu, Supetarskoj Dragi i Mundanijama. 

Prouzročena je šteta na automobilima, voćkama i poljoprivrednim usjevima. 

Zbog kvara na 20 kV dalekovodu otok je bio bez struje od 21,30 do 22 sata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene