Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom protekle noći nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je područja Virovitičko-podravske, Primorsko-goranske, Vukovarsko-srijemske i Ličko-senjske-županije.


Grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom veličine oraha, a mjestimice i jajeta koje je sinoć poslije 22 sata pogodilo Senj, Krasno na Velebitu te Starigrad-Senjski i okolicu, oštetilo je za samo nekoliko minuta više od 300 automobila, doznaje se od senjskoga dogradonačelnika i predsjednika Gradskog povjerenstva za utvrđivanje šteta, Josipa Šojata.

Vezani članci Goran Husinec, prometni vještak, i Katarina Jusić Prometni stručnjak o crnim brojkama na cestama: "Mi smo takav narod, ljudi ne poštuju pravila. Puno se pije, nitko se ne boji zatvora" Muškarac u lisičinama (Foto: AFP) Mađar (23) izručen Hrvatskoj zbog silovanja na Rabu 2018. godine, prebačen u zatvor u Rijeci

Razbijena su stakla na mnogim obiteljskim kućama, a probijeni su i krovovi kuća na području Senja i Krasna koje su pretežito pokrite salonitom.

Senjani danas prijavljuju štete Gradskom povjerenstvu za koje je, kao i za ostale gradske službe, normalni radni dan. 

Pred policijskom postajom vlasnici oštećenih automobila prijavljuju štete, a među njima je i znatan broj stranih turista.

I u Krasnu, mjestu na Velebitu, također ima dosta šteta na kućama i automobilima, posebice na automobilima vjernika koji su ovog vikenda došli hodočastiti u svetište Majke Božje od Krasna, doznaje se od predsjednika Mjesnog odbora Tihomira Devčića.

Nakon što se do ponedjeljka konačno utvrde štete, ličko-senjskom županu će se predložiti da proglasi elementarnu nepogodu, najavio je senjski dogradonačelnik Šojat. 

Istaknuo je da Senjani takvo nevrijeme ne pamte u posljednjih 50 godina.

Na Rabu padala tuča veličine breskve

Na području Raba, kako je jutros izvijestio Državni centar 112, padala je tuča veličine breskve, koja je izazvala velike štete u Kamporu, Supetarskoj Dragi i Mundanijama. 

Prouzročena je šteta na automobilima, voćkama i poljoprivrednim usjevima. 

Zbog kvara na 20 kV dalekovodu otok je bio bez struje od 21,30 do 22 sata.