Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sadašnja cijena od 1,35 kuna je neodgovorna i neozbiljna pa se moramo ponovno organizirati i izaći na ulicu, kaže Dukić.


Ukoliko ministarstvo do utorka ne donese odluku o minimalnoj cijeni pšenice o 1,60 kuna po kilogramu poljoprivrednici osam županija u utorak će blokirati 20-tak prometnica na području kontinentalnoj Hrvatskoj. To je zaključak skupa čelnika seljačkih udruga održanog u Grabarju kraj Kutjeva, u istom mjestu gdje su se prije tri mjeseca sastali s čobankovićem kada je potpisao dogovor i najavio rješenje njihovih problema i isplatu poticaja. Oni tvrde da od toga ništa nije realizirano. Osim Ministarstva, tražit će i očitovanje Vlade.

Vezani članci Slika nije dostupna Ultimatum seljaka: Milanović nek se javi ili stižemo traktorima u Zagreb Slika nije dostupna Sve napetije: Prosvjednici traktorima htjeli blokirati granične prijelaze

'Sadašnja cijena od 1,35 kuna je neodgovorna i neozbiljna pa se moramo ponovno organizirati i izaći na ulicu iako naš prosvjed nije usmjeren protiv građana i sudionika u prometu', kazao je Dragutrin Dukić, šef seljaka Požeško-slavonske županije. 'Realna cijena je 2,20 kuna po kilogramu pšenice, a minimalno tražimo 1,60 jer nas otkupljivači ucjenjuju što je pljačka preko naših leđa', kazao je Mato Mlinarić, predsjednik nezavisnih hrvatskih seljaka.

Predsjednik Udruga Brazda iz Osječko-baranjske županije Matija Brlošić je upozorio na promjene isplate poticajka jer će ubuduće seljaci čekati za isplatu poticaja tri godine. Prijavili su prosvjed, a Brlošić upozorava da su cijene kruha i brašna na hrvatskom tržištu neopravdano visoke jer se proizvođači bogate na njihov račun. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju