Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Val nezadovoljstva se širi

Seljaci najavili prosvjed za ponedjeljak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Valu prosvjeda u Hrvatskoj priključuju se i seljaci. U ponedjeljak bi se prosvjedi trebali održati u 7-8 županija.

Pročitajte i ovo Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada Slika nije dostupna Seljake nije spriječila niti hladnoća Čobanković telefonom molio seljake da odustanu od blokade

Prosvjed je najavio Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje i to nakon sastanka kod predsjednika Josipovića.

>> Đakovo: Seljaci traktorima blokirali prometnice

'Nismo zadovoljni jer se na sastanku nije pojavio nitko iz Vlade i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Samim time, nismo dobili nikakav odgovor na naše zahtjeve', rekao nam je Dukić.

Seljaci traže isplatu poticajnih sredstava u punom iznosu i rješavanje problema sa zakupom poljoprivrednih zemljišta. Muče ih i visoke kamate poslovnih banaka, kao i politika koja nerazvija hrvatska sela.

'U ponedjeljak bi se prosvjedi trebali dogoditi u 7-8 županija, a očekujemo pridruživanje i ribara tako da bi prosvjedi, ukoliko se nastave, mogli biti u cijeloj Hrvatskoj', izjavio je Dukić.

Seljaci se neće priključiti takozvanim Facebook prosvjednicima, a svaku podršku pozdravljaju. 'Mi tražimo rješenje za probleme u poljoprivredi, a svi koji nam se priključe su dobrodošli', zaključio je Dukić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene