Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Šeks: 'Tim se glupostima uopće neću baviti', odvjetnik Antuna Gudelja priprema kaznenu prijavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks odbio je komentirati navode Jadranke Reihl-Kir kojima ga je supruga ubijenog policijskog načelnika iz Osijeka optužila da je naručio njegovo ubojstvo. Rekao je kratko kako se 'takvim glupostima neće baviti'.

'Kakvo pismo, tko je kome poslao pismo, što u njemu piše i slično, sve su to gluposti', kaže Šeks odmahujući rukom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počelo ponovljeno suđenje Antunu Gudelju Slika nije dostupna Suđenje Antunu Gudelju počinje u rujnu

U međuvremenu od izvora bliskih sudskom postupku saznajemo kako je Državno odvjetništvo tražilo da se sporna snimka Mirka Tubića uvrsti kao dokaz u postupku, ali je Vrhovni sud to odbio. 

>> Jadranka Reihl-Kir: 'Šeks, Šušak i Glavaš naručili su ubojstvo mog supruga'

'Vrhovni sud je utvrdio da je ispitivanje je provedeno protivno zakonu o kaznenom postupku. Državno odvjetništvo se žalilo, ali je Vrhovni sud rekao svoje', stoji u poruci našeg izvora.

Domagoj Rešetar odvjetnik optuženog Antuna Gudelja najavio je pokretanje kaznene prijave protiv Jadranke Reihl-Kir te odvjetnika Budaka, koji je sudjelovao u snimanju iskaza Mirka Tubića. Rešetar tvrdi kako je riječ o snimci za koju je Vrhovni sud odlučio da se ne može koristiti kao dokaz na sudu.

'Puštanje snimke u javnost nekoliko dana prije čitanja završne riječi na suđenju Antunu Gudelju pokušaj je utjecanja na nezavisna pravosudna tijela', tvrdi Rešetar.

Branimir Glavaš nazvao je degutantnim 17-godišnje optuživanje Jadranke reihl-Kir, udovice ubijenog Josipa. 

Ponovio je kako je ubojstvo ratnog načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira te predstavnika lokalnih vlasti Gorana Zobundžije i Milana Kneževića, tragičan događaj iz Domovinskog rata, a ne teorija zavjere.

Zbog učestalih, kako je rekao, kleveta i optužbi Jadranke Reihl-Kir Glavaš nakon završetka suđenja Gudelju planira zadovoljštinu potražiti na sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene