Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe oporbi

Zanima vas zašto SDP ne može biti ljubomoran na HDZ?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na održanoj konferenciji za novinare, podpredsjednik Hrvatskog Sabora Vladimir Šeks optužio je SDP da namjerno opstruira rad Sabora i tako otežava hrvatski put u EU. Dao je objašnjenje svojih tvrdnji.

'Ljubomorni su. Zoran Milanović teško može prihvatiti da je koalicijska vlada, unatoč njegovim zlogukim prorocima o završetku pregovora s EU, na pragu ostvarenja povijesnog cilja Hrvatske. Kako se približava kraj pregovora tako se i ubrzavaju taktički pokušaji SDP-a da uspori hrvatski put. Raste nervoza u njihovim redovima. Za sebe traže pravdu, a HDZ, Vladu, premijerku i koaliciju nazivaju udruženim zločinačkim poduhvatom', rekao je Šeks. 'Tvrde da djelujemo po principu zločinačkog lobija, da smo namjerno isisavali novac iz javnih poduzeća za svoje kampanje, da se HDZ temelji na laži i za sve to traže da se prihvaća kao istina. Kad im se odgovori na isti način onda je to vrijeđanje, onda uvrijeđeni napuštaju sabornicu', rekao je Šeks.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

>> HDZ priznao - 'jučer smo malo pretjerali'

Rekao je i kako ne mogu postojati dvostruki kriteriji – da je sve iz SDP-a istina, a obratno, kad strelice idu prema SDP-u onda je to napad. 'Za njih bi trebalo biti pravo na laž i klevetu, a HDZ ne smije isticati njihovu klevetu', dodao je Šeks.
Frano Matušić je govorio o tome kako SDP ne prihvaća hrvatsko pravosuđe jer kad istrage dođu do njihovih vrata tvrde da je proces montiran. 'I 20 godina nakon pada komunizma oni priznaju samo sud partije'.
Na upit naše novinarke kako komentira činjenicu da s oporbom uvijek nastaju problemi kad je on predsjedavajući, šeks je odgovorio: 'Ja sam im meta jer sam rekao da ću se držati poslovnika i da Sabor neće biti 'Hyde Park Corner' i ja se toga držim'.

Šeksove tvrdnje komentirao je Nenad Stazić (SDP).
'On je neprincipijelan, ne vodi sjednice po poslovniku i ima drugačija pravila za članove svoje stranke, a drugačija za ostale', rekao je Stazić. Stazić je komentirao i Šeksovu tvrdnju kako je SDP ljubomoran na HDZ.
'Da bi netko bio ljubomoran onda mora voljeti jer do ljubomore dolazi kada netko voli, a pojavi se netko drugi koga zavoli. Ja HDZ ne volim, dakle, ne mogu biti ljubomoran', zaključio je Stazić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene