Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rešetaju ga sa svih strana

Šeks: Milanović bi pao iz ustavnog prava na prvoj godini fakulteta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pokazao je elementarno nepoznavanje ustavnih odredbi i zakona, poručili su Vladimir Šeks i Frano Matušić.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pokazao je elementarno nepoznavanje ustavnih odredbi i zakona, poručili su Vladimir Šeks i Frano Matušić na konferenciji za novinare komentirajući Milanovićeve izjave o tome da je sastanak predsjednice Vlade i DORH-a vezano za davanje mita u slučaju Ina miješanje izvršne u pravosudnu vlast.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Dapače, ističu da iz Milanovića progovara zavist i netrpeljivost prema premijerki i Vladi te da su Milanovićeve optužbe deplasirane i smiješne. Milanović bi, smatra Šeks, pao iz ustavnog prava na prvoj godini pravnog fakulteta.

Ni Matušić nije štedio šefa SDP-a prozvavši ga za opstruiranje hrvatskog europskog puta, a prozvao ga je i glavnim kočničarom na tom putu. Međutim samo tople riječi hvale imali su za rad predsjednice Vlade i HDZ-a ističući njezine zasluge na deblokiranju i završetku pregovora s EU, kao i za sve reforme u Hrvatskoj. 'Milanovićev pogled pun zavisti i netrpeljivosti zamagljen je i mržnjom pa ne vidi što je učinjeno od kada je premijerka Kosor preuzela Vladu', ističe Matušić.

Dodaje da bi zbog činjenice da je najzaslužnija za okončanje pregovora s EU bilo pošteno da ona potpiše ugovor o pristupanju. Vladimir Šeks objasnio je i da postoji nekoliko faza u potpisivanju ugovora s Europskom unijom, osvrnuvši se time na izjave iz Ureda predsjednika Josipovića kako bi predsjednik trebao potpisati ugovor o pristupanju Uniji.

Odluku o pokretanju postupka o sklapanju ugovora donosi Vlada, objašnjava Šeks, a ta odluka govori tko je ovlaštenik za potpisivanje ugovora. Dodaje da je promjenom Ustava 2010. godine utvrđeno da međunarodne ugovore sklapaju predsjednik Republike, Vlada ili Sabor, a što ovisi o prirodi ugovora. 'S obzirom na to da je Vlada vodila pregovore, postoji snažno uporište da Vlada i potpiše ugovor', naglasio je Šeks pozivajući se na Zakon o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora te Ustav. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene