Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zašto je izgubila izbore?

Šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović posve otvoreno: "Čudo da je uopće ušla u drugi krug"

Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović
Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović Foto: DNEVNIK.hr +0 Stožer Kolinde Grabar-Kitarović Galerija 1/2 >>
Šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Anušić nakon izbora analizirao je medijsku scenu, platformu, logistiku i infrastrukturu protukandidata Miroslava Škore i kaže da je HDZ-ova kandidatkinja napravila čudo u prvom krugu s obzirom na to da nije imala podršku dijela stranke.

HDZ-ov osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji je u predsjedničkoj kampanji bio šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, u emisiji Osječke TV "Karte na stol" govorio je o razlozima zašto Grabar-Kitarović nije uspjela osvojiti drugi mandat.

Pročitajte i ovo Bojan Glavašević "kad smo kod elektabilnosti" Glavašević bocnuo Plenkovića: "Hej Andrej, jesi li mu čestitao? Ima više glasova od tebe" Izbori, Aleksandar Vučić - 1 donosi Provjereno Vučić nije kuhar, ali zna zakuhati frku: "Ne bi me čudilo da sad kažu - aha, vidite, taj i taj sastao se s ustašom"

"Ako gledamo sve ono što se događalo u izborima i oko Kolinde Grabar-Kitarović, prvo moramo reći da je kao predsjednica koja je branila mandat bila u težoj poziciji nego izazivači. Morala je, naravno, braniti sve ono što se događalo u proteklih pet godina, objašnjavati neke poteze - vi kad radite, uvijek napravite nešto što nije po volji svima. To je bio prvi otežavajući faktor u njenoj kampanji.

Drugi otežavajući faktor bio je taj da dio stranke nije bio zainteresiran da sudjeluje proaktivno i da pomogne u kampanji Kolinde Grabar Kitarović - to je bilo vidljivo na samom početku. To sam vidio obilazeći teren po cijeloj Hrvatskoj i bilo je jasno i nedvojbeno da će određeni ljudi, ajmo to tako reći, povući ručnu. Ti su ljudi bili nevidljivi u prvom krugu, njih niste vidjeli", rekao je Anušić na Osječkoj TV.

"Čudo da je uopće ušla u drugi krug"

"Neki su štetili namjerno, a neki su svojim nečinjenjem radili što su radili. Tako je prošao prvi krug. Pomoć, to jest vjetar u leđa, predsjednici svakako nisu bile ni stvari koje su se dogodile, stavimo ih pod navodnike - gafovi, i nekakvi potezi koji su i meni bili teško objašnjivi i nerazumljivi. Tu govorimo o prekidanju debate, o verbalnom napadu na Milanovića", rekao je Anušić nakon čega se ubacio voditelj i spomenuo da nisu pomogli ni savjetnici predsjednice "koji su napravili više štete nego koristi".

"Dogodilo se što se dogodilo. Ja ću ovdje biti vrlo, vrlo izravan - Kolinda Grabar-Kitarović je napravila čudo u prvom krugu u tome da je uopće uspjela ući u drugi krug. Kad sam izanalizirao sve što se događalo, i medijsku scenu i platformu, logistiku, infrastrukturu i sve ono što je imao njen protukandidat, u ovom slučaju govorimo o Miroslavu Škori, i borbi za i to biračko tijelo... Čudo je da je ona uopće ušla u drugi krug", kaže Anušić.

Što se Škore tiče, Anušić kaže da je on izgubio već u sučeljavanju u prvom krugu.

"On je izbore u velikom dijelu izgubio u jedinom sučeljavanju u prvom krugu. Tada je već bilo vidljivo da nije to to. Imao je i nejasne teze koje su vrludale od ljevice do desnice, preko centra, sve praktički nejasno", kaže Anušić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene