Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatska poslala pozitivan signal'

SEEMO pozdravio uhićenje osumnjičenika za premlaćivanje Miljuša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medijska organizacija južne i istočne Europe (SEEMO) izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je hrvatska policija uhitila navodne počinitelje zvjerskog napada na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša.

'Medijska organizacija južne i istočne Europe (SEEMO), mreža urednika, medijskih čelnika i vodećih novinara jugoistočne i srednje Europe i članica Međunarodnoga novinarskog instituta (IPI), izražava zadovoljstvo činjenicom da je policija uhitila navodne počinitelje brutalnog napada na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša', stoji u priopćenju objavljenu na internetskoj stranici SEEMO-a, uz objašnjenje kako je hrvatska policija u sklopu akcije 'Šok 3' 22. prosinca 2010. privela četvoricu osumnjičenika navodno povezanih sa slučajem Miljuš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog utjecaja na svjedoke Osumnjičenima za napade na Miljuša i Galinca još dva mjeseca pritvora Slika nije dostupna Istraga protiv Dakića i Vuletića Miljuš i Galinec svjedočili na Županijskom sudu u vezi napada

>> Napadači na Miljuša s njim se kretali na lokacijama koje često posjećuje

Ukratko se opisuje premlaćivanje Miljuša 2. lipnja 2008. i objašnjava kako je on otad pod policijskom zaštitom zbog prijetnja te da se tijekom 20-godišnje karijere bavio kriminalom u jugoistočnoj Europi, mafijom i hrvatskim kriminalnim podzemljem.

'SEEMO pozdravlja temeljitu policijsku istragu koja se pokazala ozbiljnom i učinkovitom te pridonijela uhićenju četvorice navodnih počinitelja zločina. Njihovim uhićenjem Hrvatska šalje pozitivan signal o demokratskom društvu medijske slobode', navode se riječi glavnog tajnika SEEMO-a Olivera Vujovića, uz napomenu kako se još mora utvrditi 'tko je naredio brutalni napad na Miljuša'.

U siječnju sastanak s predsjednikom Josipovićem

U nastojanju da se bolje upozna sa stanjem medijskih sloboda u Hrvatskoj, SEEMO će u suradnji s IPI-jem od 25. do 28. siječnja 2011. posjetiti Hrvatsku i sastati se s predsjednikom Ivom Josipovićem i vodećim predstavnicima hrvatskih medija, priopćio je SEEMO.

Cilj te regionalne nevladine i neprofitne mreža urednika, medijskih čelnika i vodećih novinara agencija, tiskanih, elektroničkih i novih medija jugoistočne Europe jest putem raznih odbora stvoriti most između medijskih aktivnosti u svijetu i u regiji. Osnovala ju je u listopadu 2000. u Zagrebu skupina uglednih urednika, medijskih čelnika i profesora novinarstva i komunikacija iz regije, a financijski je podupire IPI.

SEEMO okuplja više od 500 istaknutih glavnih urednika, medijskih čelnika i novinara iz više od stotinu medijskih kuća i institucija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene