Obavijesti Video Pretražite Navigacija
APSURD SE NASTAVLJA

Tko je ovdje lud? Sortirani otpad nakon godine dana i dalje završava na istoj hrpi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako na samoborskoj tržnici postoji sedam kontejnera za različlite vrste otpada, sav otpad skuplja isti kamion.

Ni godinu dana nakon što je DNEVNIK.hr upozorio na problem s razvrstavanjem otpada u Samoboru, u tom gradu nadomak Zagreba ništa se nije promijenilo.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Kante i spremnici krcati smećem - 5 nakon odrona Glavni grad Hrvatske pliva u smeću, Tomašević proziva HDZ: Što kažu građani?

Iako je još 2015. godine na samoborskoj tržnici postavljeno, sedam kontejnera za odlaganje različitih vrsta otpada, otpad iz svih spremnika skuplja jedan jedini kamion.

Na taj problem lani su upozorili članovi udruge Zelene stope, no snimka suradnika portala DNEVNIK.hr Romea Ibriševića pokazuje da se apsurdna praksa nastavlja i danas. Građani naime uzalud odvajaju komunalni otpad, zeleni otpad, papir te plastičnu, drvenu i metalnu ambalažu jer svo smeće kupi isti kamion.

Samoborski dogradonačelnik Željko Stanec lani je priznao kako je kanti sedam, a kamion jedan te istaknuo da je problem složeniji nego izgleda.

U Hrvatskoj, naime, ne postoji “burza otpada“ pa onda ne postoji sustav otkupa i zaokruženi sustav gospodarenja tim istim otpadom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene