Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Objavljeno sedam imena za vodeće mjesto SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je objavio danas kandidate za predsjednika te stranke, a uz šestero već poznatih, novo ime je Mato Arlović.

Svoje kandidature dosad su javno objavili i prihvatili Željka Antunović, Zoran Milanović i Tonino Picula, dok se Zlatko Komadina, Milan Bandić, Zvonimir Mršić i Mato Arlović najkasnije do sjednice Glavnog odbora, 19. svibnja, trebaju izjasniti prihvaćaju li kandidature iza kojih stoje pojedini gradski i općinski stranački odbori.

Pročitajte i ovo Screenshot Mračna povijest Opasan predsjednički kandidat: Krvavu prošlost i bliskost s diktatorom pokušava sakriti plesom i simpatičnim videima na društvenim mrežama Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu"

Do Glavnog odbora SDP-a moguće je da još nekog kandidata predloži najveći stranački gradski odbor, onaj zagrebački koji će sjednicu održati 17. svibnja, rekao je danas novinarima tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Kandidati za predsjednika SDP-a službeno će biti predloženi na sjednici Glavnog odbora te stranke koji može propustiti sve pretendente ili samo jednog. No, konačni broj kandidata bit će poznat tek 2. lipnja, za kada je zakazana izvanredna izborna stranačka konvencija, na kojoj također mogu biti istaknuti kandidati uz prikupljenih 50 potpisa delegata, objasnio je Dragovan.

Da bi netko od kandidata bio izabran za predsjednika SDP-a mora dobiti natpolovičnu većinu glasova delegata. Ne dobije li nitko većinu, dva kandidata s najviše glasova prelaze u drugi krug. Ako ni u drugom krugu nitko ne dobije dovoljno glasova, u roku od 40 dana slijede novi izbori na kojima se ti kandidati više ne mogu kandidirati.

Novi predsjednik SDP-a, kojeg će na izvanrednoj konvenciji birati 1637 stranačkih delegata, ostaje na toj dužnosti do redovite izborne konvencije koja se održava u roku od šest mjeseci nakon parlamentarnih izbora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene