SDSS je odgodio odluku o tome ostaju li ili odlaze iz vladajuće koalicije. Nakon sjednice Predsjedništva stali su iza svog predsjednika i izvijestili o novom incidentu.

Galerija


Boris Milošević izvijestio je o još jednom izoliranom incidentu u Biljanima Donjim koji se dogodio u subotu ujutro. ''Kamenovano je nekoliko kuća srpskih povratnika uz prijetnje i vrijeđanja po nacionalnoj osnovi'', rekao je i dodao da je policija napravila očevid. Očekuju se rezultati istrage.

Vezani članci Milorad Pupovac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Oglasio se Milorad Pupovac: "Nisam četnik, a od onih koji misle da jesam nikad neću tražiti ispriku" Milorad Pupovac (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Branitelji Petrinje najavili kaznenu prijavu protiv Pupovca, žele da im plati 3 milijuna kuna

Potpredsjednica stranke Dragana Jeckov izvijestila je da je na sjednici Predsjedništva jednoglasno zaključeno da Milorad Pupovac uživa njihovu podršku. Najavila je da će još jednom razgovarati s koalicijskim partnerima, a onda na Glavnom odboru nakon toga donijeti odluku ostaju li ili izlaze iz koalicije.

Milorad Pupovac nije se pojavio na presici, a okupljeni nisu željeli odgovarati na pitanja novinara.

Vodstvo SDSS-a sastalo se nakon niza oštrih reakcija na izjave Milorada Pupovca, koji je Hrvatsku nazvao faktorom nestabilnosti i usporedio ju s NDH.