Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Postoji ustavno-pravni okvir"

SDSS: "Odgađanje uklanjanja ploče s ustaškim pozdravom je neprihvatljivo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDSS smatra kako je odgađanje uklanjanja ploče s ustaškim pozdravom „Za dom spremni“ u Jasenovcu u potpunosti neprihvatljivo.

Iz stranke poručuju kako za uklanjanje ploče postoji dostatan ustavno-pravni okvir.

Pročitajte i ovo Plakat SDSS-a Boris Malešević za DNEVNIK.hr Svi pričaju o plakatima SDSS-a, i Aleksandra Prijović postala dio kampanje: "Bit će još puno poruka, očekujem i negativne reakcije" Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

"Doneseno je više presuda pred hrvatskim sudovima prema kojima se korištenje tog pozdrava sankcionira, donesena je i presuda Ustavnog suda u istom pitanju te je za Vladu i njezina tijela obavezujući zaključak Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora donesen početkom ove godine. Za uklanjanje te ploče s tim pozdravom postoji i obavezujući dogovor koalicijskih partnera koji čine sadašnju saborsku većinu i Vladu. Taj je dogovor temeljen na usuglašenoj obrani temeljnih vrijednosti Evrope nakon 2. svjetskog rata i vrijednosti ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske od bilo koje vrste revizionizma, relativizma, negacionizma ili vrijeđanja žrtava zločina počinjenih od strane bilo naci-fašističkih bilo ustaških pokreta i režima", poručuju iz SDSS-a.

Smatraju kako Vlada umjesto najave odgađanja treba najaviti njezino uklanjanje.

O uklanjanju ploče danas se oglasio i Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga koji od premijera Andreja Plenkovića traži "da zaštiti pripadnike HOS-a, sve hrvatske branitelje i dragovoljce te čast i poštenje pripadnika HOS-a, čija se imena nalaze na spomen-ploči u Jasenovcu"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene