Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić izjavio je danas da njegova stranka podržava USKOK-ovu istragu slučaja nabavke 210 vatrogasnih vozila, otvorenu nakon što je njemačka tvrtka Daimler priznala da je podmićivala dužnosnike više zemalja, pa i u Hrvatskoj.


'Apsolutno podržavam ovo što je USKOK poduzeo, hitnu istragu oko toga, da se dostave svi dokumenti. I očekujem da ta istraga bude brza i efikasna', rekao je Stazić novinarima u Hrvatskome saboru. Zalažemo se da se otkrije ako je netko primao mito, tko ga je primao, u kojem iznosu i zašto, dodao je Stazić. 'To je sasvim sigurno i stav cijelog SDP-a', kazao je i naglasio da njegova stranka nikoga neće štititi niti prikrivati.

Vezani članci Kune Majka i kći u zločinačkoj organizaciji oprale gotovo milijun i pol kuna: Otac vodio tim, a one kupovale automobile Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Stečajnom sucu i još troje osumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor, tereti ih se da su ukrali 30 milijuna kuna

'Ne pada nama na pamet da bilo što prikrivamo, da bilo koga štitimo. Mi nismo HDZ, mi ne štitimo Rončevića, mi ne štitimo nikoga. Mi smo da se to istraži', poručio je Stazić. Iz medija je, kaže, vidio 'da su Nijemci sami priznali da su podmićivali neke ljude u Hrvatskoj, i da su to radili kroz dulje vremensko razdoblje'. (Hina)