Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba ogorčena

SDP-ovka u Sabor dolazi - službenim vatrogasnim vozilom: 'Tako štedimo...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ova saborska zastupnica i gradonačelnica Koprivnice na sjednice parlamenta dolazi u službenom vozilu koprivničkih vatrogasaca.

Gradonačelnica Koprivnice i saborska zastupnica SDP-a Vesna Želježnjak, na sjednice Sabora dolazi službenim automobilom JVP Koprivnica, piše Podravski list.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

Djelatnici javne vatrogasne postrojbe iz Koprivnice navodno su ogorčeni ovakvim ponašanjem gradonačelnice i onih u JVP koji to dopuštaju, baš kao što dopuštaju i isti prijevoz drugih u gradskoj upravi - gradske vijećnice Helene Hečimović i predsjednika Gradskog vijeća Zorana Gošeka.

Gradonačelnica Želježnjak za pokriće troškova saborske zastupnice u prvih je šest mjeseci ove godine primila 25.035 kuna - za korištenje privatnog automobila, odvojen život te za stanarinu u Zagrebu.

>> Bernardić odgovorio Račanu: Nemam call-centar, službeni auto ni vozača

SDP-ovka je potvrdila da ovim prijevoznim sredstvom stiže u Zagreb i opravdava brojnim sastancima s ministrima te obavljanjem poslova saborske zastupnice i gradonačelnice. Kaže i kako u Koprivnici postoji odluka prema kojoj gradonačelnik, njegov zamjenik, predsjednik gradskog vijeća, ali i pojedine udruge mogu koristiti besplatan prijevoz službenim vozilima JVP-a.

'Mi nemamo auto ni vozača. Ovako smo uštedjeli milijun kuna samo na vozaču', rekla je Želježnjak. Gradska oporba kritizira ovakvo ponašanje gradonačelnice rekavši kako je to 'još jedan dokaz bahatosti, dvoličnosti i nedosljednosti u ponašanju vladajuće koalicije'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene