Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politički sukob

SDP-ovac Mršić digao tužbu protiv HSS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Koprivnici opet problemi i politički sukob. Ovaj put zbog termoelektrane koja se planira graditi.

Koprivnički gradonačelnik, SDP-ovac Zvonimir Mršić zbog nje je podigao tužbu. Friščićev HSS, smatraju, pogodovao je privatnom investitoru bliskom stranci. Ničija zemlja postala je nečija. Država je zemljište dodijelila općini Koprivnički Ivanec, rodnom mjestu čelnika HSS-a Josipa Friščića. Pa je isplanirano kako će se između Koprivnice i Ivanca graditi termolelektrana. 'Potpuno energetski neefikasan objekt na potpuno pogrešnoj lokaciji,' rekao je Zvonimir Mršić, a SDP je naručio privatnu studiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O Polančecu svatko ima stav Podijeljeni kraj: 'Stvara se slika kao da ovdje svi muljaju' Slika nije dostupna Sabor: Zakon o proračunu za oporbu je nepošten, neustavan i antieuropski

Termoelektranu namjerava graditi poduzetnik Borislav Hrlec, HSS-ov savjetnik za energetiku i izdašan donator. Ministarstvo je nakon javne rasprave i unatoč protivljenju grada dalo potrebne dozvole iako se u blizini nalazi vodocrpilište i jaka poduzetnička zona. 'Što bi se dogodilo kada bi sumpor iz termoelektrane inficirao pogone tvornice lijekova Belupo i na taj način trajno zagadio taj pogon jer je gotovo nemoguće ga očistiti,' rekao je Mršić.

Zbog sumnji u neregularnost grad je pokrenuo upravnu tužbu. 'Pod okriljem HSS je bilo moguće da se prebrode administrativne prepreke na koje nailaze privatni investitori,' dodao je Mršić. HSS nije želio komentirati optužbe. U SMS-u koji su nam poslali poručuju samo 'HSS nije nikome pogodovao pa niti gospodinu Hrlecu'. Zadnju će u novoj koprivničkoj zavrzlami ipak imati upravni sud.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene