Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Zastupnik tuži Sabor

'Neka si to objese za neku stvar, jer onu stvar nemaju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov zastupnik i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković najavio je da će tužiti Hrvatski sabor ‘za narušavanje ugleda’.

Pošto je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jučer kaznilo SDP-ova zastupnika i đakovačkoga gradonačelnika Zorana Vinkovića s 10.000 kuna zato što je, kako se tvrdi, tijekom 2008. od Hrvatskoga sabora protupravno naplatio putne troškove iako je na sjednice u Zagreb dolazio službenim gradskim automobilom, Vinković je danas u Đakovu tu odluku ocijenio presedanom, jer je Hrvatski sabor na sebe preuzeo i sudske ovlasti te je s tim u vezi najavio da će ga tužiti ‘za narušavanje ugleda’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Novac u humanitarne svrhe

Novac od sudskog postupka, koji ću dobiti, uplatit ću u gradski humanitarni fond ‘Za dječji osmijeh’, najavio je. Povjerenstvo radi samo po nalogu HDZ-a, Vladimira Šeksa i same premijerke, ustvrdio je Vinković. SDP-ov zastupnik i gradonačelnik Đakova rekao je da postoji pravilnik kada se zastupnik može koristiti putnim troškovima. ‘U tih godinu dana koristio sam se i službenim i privatnim automobilom, o čemu postoji i knjiga dolazaka koju nikada nisam dobio jer je ona glavni dokaz da se ovdje radi o namještaljci’, rekao je Vinković, koji od spomenutog povjerenstva traži istragu o korištenju svih službenih vozila Vlade RH i Hrvatskoga sabora.

>> Gradonačelnik Đakova kažnjen zbog sukoba interesa

‘Prozivaju me da sam zlorabio putne troškove iako sam na njih po pravilniku imao pravo, ali sam, da pokažem svoje moralne principe, tih 17.088 kuna toškova 29. travnja 2009. uplatio u državni proračun, što Povjerenstvo zasigurno ni ne zna’, izjavio je Vinković. Kako je ocijenio, izricanje kazne je namještaljka koja ima veze još s razdobljem uoči svibanjskih lokalnih izbora, kada ga se, rekao je, kao gradonačelničkog kandidata htjelo ocrniti. Kako je rekao, gradonačelnik je bio u dva mandata do studenoga 2008., a tada je kupnjom vijećnika smijenjen mimo volje građana.

'Ovu odluku si Povjerenstvo za sukob interesa može objesiti za 'neku' stvar, ne za 'onu' stvar već za 'neku' stvar, jer 'onu stvar ni nemaju', slikovito je poručio Vinković. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene