Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SDP-ov zastupnik i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković najavio je da će tužiti Hrvatski sabor ‘za narušavanje ugleda’.


Pošto je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jučer kaznilo SDP-ova zastupnika i đakovačkoga gradonačelnika Zorana Vinkovića s 10.000 kuna zato što je, kako se tvrdi, tijekom 2008. od Hrvatskoga sabora protupravno naplatio putne troškove iako je na sjednice u Zagreb dolazio službenim gradskim automobilom, Vinković je danas u Đakovu tu odluku ocijenio presedanom, jer je Hrvatski sabor na sebe preuzeo i sudske ovlasti te je s tim u vezi najavio da će ga tužiti ‘za narušavanje ugleda’.

Novac u humanitarne svrhe

Vezani članci Švicarski franak (Foto: Dnevnik.hr) Obustavljeni arbitražni postupci protiv RH u vezi konverzije kredita u švicarcima Slika nije dostupna Hrvatska potrošila više od 28 milijuna kuna na tužbu protiv Srbije

Novac od sudskog postupka, koji ću dobiti, uplatit ću u gradski humanitarni fond ‘Za dječji osmijeh’, najavio je. Povjerenstvo radi samo po nalogu HDZ-a, Vladimira Šeksa i same premijerke, ustvrdio je Vinković. SDP-ov zastupnik i gradonačelnik Đakova rekao je da postoji pravilnik kada se zastupnik može koristiti putnim troškovima. ‘U tih godinu dana koristio sam se i službenim i privatnim automobilom, o čemu postoji i knjiga dolazaka koju nikada nisam dobio jer je ona glavni dokaz da se ovdje radi o namještaljci’, rekao je Vinković, koji od spomenutog povjerenstva traži istragu o korištenju svih službenih vozila Vlade RH i Hrvatskoga sabora.

>> Gradonačelnik Đakova kažnjen zbog sukoba interesa

‘Prozivaju me da sam zlorabio putne troškove iako sam na njih po pravilniku imao pravo, ali sam, da pokažem svoje moralne principe, tih 17.088 kuna toškova 29. travnja 2009. uplatio u državni proračun, što Povjerenstvo zasigurno ni ne zna’, izjavio je Vinković. Kako je ocijenio, izricanje kazne je namještaljka koja ima veze još s razdobljem uoči svibanjskih lokalnih izbora, kada ga se, rekao je, kao gradonačelničkog kandidata htjelo ocrniti. Kako je rekao, gradonačelnik je bio u dva mandata do studenoga 2008., a tada je kupnjom vijećnika smijenjen mimo volje građana.

'Ovu odluku si Povjerenstvo za sukob interesa može objesiti za 'neku' stvar, ne za 'onu' stvar već za 'neku' stvar, jer 'onu stvar ni nemaju', slikovito je poručio Vinković. (T.Š./Hina)