Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prošle godine SDP je platio pet milijuna kuna kazne jer nisu na vrijeme objavili financijski izvještaj na svojim stranicama. Ove godine odlučili su sve napraviti u zakonom predviđenom roku, međutim opet je 'zapelo'.


SDP je predao godišnji financijski izvještaj za 2013. godinu Državnom uredu za reviziju i Financijskoj agenciji u zakonom predviđenom roku, izvijestili su iz stranke. Sukladno Zakonu, financijski izvještaj objavljen je i na njihovoj web stranici.

Vezani članci Davor Bernardić, Andrej Plenković, i MIroslav Škoro Bernardić odgovorio Plenkoviću: "Glas za HDZ je glas za korupciju" Slika nije dostupna SDP mora platiti 610 tisuća kuna kazne!

Prošle godine SDP-oci su zakasnili s objavom izvještaja za 2012. godinu na svojim stranicama i zbog toga platili pet milijuna kuna kazne.

SDP nije objavio financijski izvještaj na internetu, kazna za to je milijunska

Iako su sada izvještaj na vrijeme objavili na internetu, i ove godine SDP-ovi su zakasnili s drugom obavezom. Naime, od ove godine političke stranke su dužne godišnje financijske izvještaje dostaviti i Državnom izbornom povjerenstvu.

'SDP je godišnji financijski izvještaj za 2013. predao Državnom izbornom povjerenstvu sa zakašnjenjem, u petak 14. ožujka', priopćio je SDP, a kao razlog kašnjenja naveli su 'tehnički previd odjela računovodstva'.

Priopćenje SDP-a o predaji financijskog izvještaja prenosimo u cijelosti.

'U skladu s Uredbom o računovodstvu neprofitnih organizacija, SDP je predao godišnji financijski izvještaj za 2013. godinu Državnom uredu za reviziju i Financijskoj agenciji u zakonom predviđenom roku.

U skladu sa Zakonom o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, SDP je predao godišnji financijski izvještaj za 2013. godinu, zajedno s godišnjim programom rada, financijskim planom i izvješćem o donacijama Državnom uredu za reviziju u zakonom predviđenom roku. Sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe pozivajući se na čl.39 financijski izvještaji su objavljeni na web stranici SDPH (www.sdp.hr).

Izmjenom i dopunom zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe iz 2013. godine, političke stranke dužne su godišnje financijske izvještaje dostaviti i Državnom izbornom povjerenstvu. Ta zakonska obveza prvi se put primjenjuje ove godine.

SDP je godišnji financijski izvještaj za 2013. predao Državnom izbornom povjerenstvu sa zakašnjenjem, u petak 14. ožujka. Do kašnjenja je došlo zbog tehničkog previda odjela računovodstva, a propust je samoinicijativno ispravljen čim je uočen. ', izvijestio je SDP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook