Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP odustao od koalicije s HDSSB-om u Osijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP u Osijeku ipak neće koalirati s Glavaševim HDSSB-om i to jednoglasnom odlukom osječkog SDP-a.

U priopćenju koje je iz središnjice SDP-a poslano novinarima stoji da je osječki Gradski odbor SDP-a donio jednoglasnu odluku da neće sudjelovati u formiranju vlasti u Osijeku. 

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Slika nije dostupna Osijek: Propali i treći pregovori, HNS se povlači iz razgovora

Tu je odluku podržao i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.
On se, naime, i sastao s vodstvom osječkoga SDP-a.

- Uvažavajući probleme grada Osijeka uzrokovane krizom vlasti, SDP je nakon lokalnih izbora razgovarao o mogućoj suradnji s drugim strankama. Međutim, Gradski odbor SDP-a, uvažavajući specifičnosti Osijeka, odlučio je da neće ulaziti u koalicije niti će u osječkom Gradskom vijeću dati tehničku potporu bilo kojoj od stranaka, navodi se u priopćenju.

O takvoj odluci SDP-a izviještene su stranke s kojima se razgovaralo o mogućoj suradnji, stoji u priopćenju Ureda SDP-a za odnose s javnošću.

Na nedavnim izvanrednim lokalnim izborima za osječko Gradsko vijeće, održanima 25. studenoga, HDSSB i HSP osvojili su po 7 mandata, SDP 6, HDZ 4 i HNS jedan mandat.

Za sastavljanje osječkoga Gradskog vijeća treba osigurati 13
vijećničkih mjesta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene