Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritisak HDZ-a

SDP: Odluka o promjenama Ustava obična je HDZ-ova manipulacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo SDP-a je uvjereno kako će se uskoro pokazati koje su razlike između HDZ-ova i SDP-ova razmišljanja kada se radi o neophodnim promjenama temeljnog zakona.

Predsjedništvo SDP-a na današnjoj je sjednici ocijenilo odluku o početku promjena Ustava RH 'kao primjer uobičajene HDZ-ove manipulacije i pritiska preko tijela u kojima ima većinu, za što je u utorak poslužio saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav', priopćeno je večeras iz SDP-a.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 25 Pitanje ovlasti Predsjednik Republike može suspendirati izbor šefa DORH-a? Čelnik Ustavnog suda objasnio kako stoje stvari Ustavni sud Njemačke Primjer Njemačke Ustavni sud odlučio: Ekstremno desna stranka Domovina ostaje bez državne potpore

'Odbijanje prijedloga oporbe koji kompromisom obuhvaćaju početne različite pozicije strana uključenih u pregovore, svjedoči o nastavku politike ucjene i prebacivanja odgovornosti zbog mogućeg neuspjeha u prihvaćanju ustavnih promjena', navodi Ured SDP-a za odnose s javnošću. Predsjedništvo SDP-a, stoji u priopćenju, 'uvjereno je da će skora rasprava u Saboru pokazati sve razlike između SDP-a i HDZ-a u odnosu prema neophodnim promjenama temeljnog zakona'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene