Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je HSP-ovac Miroslav Rožić pao u nemilost svojih stranačkih šefova, čini se da se isto događa Ivanu Niniću u ideološki suprotnom taboru.


Izvršni odbor šibenskog SDP-a na sinoćnjoj je sjednici odlučio pokrenuti stranački postupak protiv Ivana Ninića, člana Glavnoga odbora SDP-a.

Vezani članci Ivan Penava predstavio novu stranku Penava osnovao stranku, dobrobit Vukovara usporedio s Banovinom: ''Ako vam je potres bio poziv za reakciju, vjerujte mi, ovo je 10 puta gore'' Slika nije dostupna Ivan Ninić smijenjen s mjesta predsjednika Gradskog vijeća

Šibenski SDP smatra da je Ninić svojim istupima u javnosti narušavao ugled stranke, a zamjera mu se i velik broj izostanaka sa sjednica Gradskog vijeća Šibenika, čiji je vijećnik, potvrdio je predsjednik šibenskog SDP-a Franko Vidović.

Po njegovim riječima, Gradskom odboru SDP-a, koji će odlučivati o tom slučaju, predloženo je zamrzavanje svih Ninićevih stranačkih dužnosti, a nakon provedenog stranačkog postupka znat će se hoće li Ivan Ninić dobiti opomenu ili će biti isključen iz SDP-a.

Za odluku Izvršnog odbora šibenskog SDP-a Ninić je rekao kako je provedena po nalogu iz Zagreba.

- Prozivalo me se jer sam govorio da se stranka udaljila od radnika, a onda se organizira stranačka konvencija o radništvu. SDP očito nije stranka koju sam i ja stvarao i za mene nije dovoljno lijevo orijentirana, rekao je Ninić, komentirajući odluku o pokretanju stranačkog postupka protiv njega.