Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog Hajduka

SDP i HNS sutra neće nazočiti sjednici splitskog Gradskog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicijski klub vijećnika SDP-a i HNS-a u splitskom Gradskom vijeću najavio je bojkot sutrašnje sjednice tog vijeća.

Bojkot SDP-a i HNS-a je najavljen nakon što u petak Gradsko vijeće nije odobrilo da grad kao većinski vlasnik Hajduka bude jamac za zajam od 30 milijuna kuna na rok otplate od godinu dana što je izazvalo nezadovoljstvo kluba navijača Torcida koji su u petak ispred zgrade gradskog poglavarstva prosvjedovali protiv takve odluke.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren"


'Pet vijećnika SDP-a i dva vijećnika HNS-a neće doći na sutrašnju sjednicu jer ne želimo sudjelovati u populizmu' ,izjavio je danas za Hinu predsjednik kluba vijećnika SDP/HNS Ivo Baldasar koji je ujedno i SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika na lokalnim izborima u proljeće 2013. godine.

>> Keruma i dalje nigdje nema, ni zamjenici više ne znaju što bi rekli

Baldasar je u petak na sjednici splitskog Gradskog vijeća bio suzdržan prilikom glasovanja o zaključku kojim bi grad dao jamstvo Hajduku za otplatu zajma koji je žurno potreban tom klubu kako bi se spriječila opasnost od stečaja, dok su ostali vijećnici SDP i HNS-a glasovali protiv usvajanja takve odluke.

Dio medija je nakon te sjednice navodio da neusklađenost Baldasareva i glasovanja kluba vijećnika SDP/HNS i najnovija kriza u vezi s Hajdukom mogla naštetiti njegovoj predizbornoj promidžbi za splitskog gradonačelnika.

'Moguće je da mi takva situacija našteti u predizbornoj promidžbi za gradonačelnika, ali ja se neću baviti političkim populizmom, jer situacija u Splitu je toliko gospodarski dramatična da nema mjesta populizmu kao što to rade Hrvatska građanska stranka (HGS) i HDZ', kazao je Baldasar.

U vezi sa sutrašnjom sjednicom Gradskog vijeća danas se priopćenjem oglasio i splitski SDP istaknuvši kako više nema potrebe za sudjelovanjem 'u političkoj farsi organiziranoj od strane HDZ-a i HGS-a, odnosno upravo onih koji su Hajduk i doveli u ovakvu situaciju'.

'Naglašavamo da smo u proteklom periodu više puta predlagali različite načine pomoći Hajduku, ali vladajući HDZ i HGS nisu imali sluha za naše konstruktivne prijedloge', navodi se.

Vijećnici HGS-a su na sjednici Gradskog vijeća u petak bili suzdražni pri glasovanju o davanju jamstva za zajam Hajduku čime nije ostvarena potrebna većina za usvajanje takve odluke. Dogradonačelnik Splita i dopredsjednik HGS-a Jure Šundov je u petak 'suzdržanost' HGS-ovih vijećnika objasnio riječima kako je za izglasavanje jamstva za Hajdukov zajam potreban konsenzus svih stranaka u Gradskom vijeću. Šundov je, pak, danas, potvrdio da će HGS-ovi vijećnici na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća glasovati za jamstvo Hajdukovom zajmu.

'Mi ne želimo dovesti Hajduk u situaciju da ide u stečaj, ali još uvijek dajemo prostora i vremena SDP-u i HNS-u da zajedno i nadstranački bez politike glasamo za taj zajam', rekao je Šundov.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene