Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na istraživanje

SDP gubi podršku: 'Nisu u stanju pronaći rješenja za osnovna pitanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Markovu trgu analizira senajlošiji rejting SDP-a od dolaska na vlast. Prema najnovijem Crobarometru koji ekskluzivno objavljuje Dnevnik Nove TV, SDP u ožujku ima potporu 20,3% ispitanika, a HDZ 20,4%.

Glasači SDP-a stranci okreću leđa. 'Radi se o našim glasačima koji su malo razočarani i malo distancirani. Na nama je da tim našim glasačima koji nam ukazuju povjerenje damo razlog zašto da nam i dalje daju povjerenje', kaže SDP-ov ministar uprave Arsen Bauk.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

Građani sve teže žive, svjesni su toga i ministri, a rezultate vladine politike ne vide. 'Ova vlada radi provodi reforme koje nisu popularne, 8 godina krađe i nesposobnog vođenja države i malverzacija su završile', kaže ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Tješe se vladajući što popularnost ne raste HDZ-u. 'Nisu u stanju pronaći rješenja za ključna gospodarska pitanja koja su na dnevnom redu hrvatskog društva', kaže HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković.

Ne opraštaju se ni afere. Šegon, skupi auti i županica Merzel sada su aktualizirani kroz Vukovarskog gradonačelnika koji se navodno želi nagoditi sa sudom zbog optužbi za pokušaj kupovine HDZ-ove gradske zastupnice. 'Stranka bi se u svakom slučaju nakon određenih događaja trebala izjasniti i povući određene posljedice', kaže ministar Bauk.

CROBAROMETAR Šok za Milanovića: Mirela Holy među SDP-ovcima popularnija od njega

U problemu su i manje stranke poput laburista. Unatoč aktivnosti potpora im ne raste. Ugrožava ih Mirela Holy. 'Ne strahujemo jer smatram da je dobrodošla još jedna lijeva stranka na hrvatskom političkom nebu', kaže šef laburista Dragutin Lesar.

HDSSB isto stagnira i nastavlja s optužbama. 'Gospodin Milanović se izgubio ne znam gdje je u kojem filmu on je napravio sve da njemu padne popularnost, a ništa nije učinio na gospodarskoj situaciji', kaže Josip Salapić.

HDZ-u brojke već mjesecima pokazuju isti rezultat - 20 posto. 'Mi vjerodostojno radimo na alternativnim programima i kada je riječ o gospodarskim projektima i kada je riječ o usvajanju važne platforme Europske pučke stranke', kaže Plenković.

HDZ je uvjeren - Europski izbori će pokazati da su popularniji.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene