Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lobiranje s vrha

SDP BiH: Čović netočno izvješćuje o Josipoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP BiH neizravno je optužila predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da podmeće kad pokušava sugerirati kako se hrvatski predsjednik Ivo Josipović izravno zauzeo za sudjelovanje dvaju HDZ-a iz BiH u novoj vlasti.

Dragan Čović je u izjavi, koju je prenio sarajevski Dnevni avaz, kazao kako je prošli vikend telefonski razgovarao s predsjednikom Josipovićem nakon njegova susreta s predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Tarik Imamović Obitelj ga traži Nestao mladić iz Zenice, posljednji put obitelji se javio iz Zagreba: "Čuo sam kako mu netko govori 'odustani', otad je mobitel isključen"

'Poruka da dva HDZ-a moraju biti dio vlasti dostavljena je Lagumdžiji, ali i (Sulejmanu) Tihiću (predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA)', izjavio je Čović sugerirajući kako je tu poruku Lagumdžiji osobno prenio hrvatski predsjednik.

>> Čović: Otvoren je put uspostavi nove vlasti u BiH

U priopćenju SDP-a BiH stoji kako je u tom povodu Lagumdžija u tijeku dana telefonom razgovarao s predsjednikom Josipovićem. 'Josipović je ustvrdio da niti mu je (Čoviću) takvo što rekao niti se s njim uopće čuo nakon susreta s Lagumdžijom', ističe se u priopćenju.

Predsjednik bez detalja

Ured hrvatskog predsjednika potvrdio je da je Josipović razgovarao s hrvatskim družnosnicima u BiH, ali ured nije ulazio u sadržaj razgovora. 'U razgovoru s predsjednikom SDP-a BiH hrvatski je predsjednik još jednom istaknuo kako će Hrvatska pozdraviti svaku novu vlast koja bude utemeljena po ustavu i zakonima u BiH te je ponovio stajališta iznesena na subotnjem sastanku. BiH treba funkcionalnu vlast za ubrzanu integraciju u EU i NATO dok je sama uspostava vladajuće koalicije u BiH unutarnja stvar suverene države i njezinih izabranih predstavnika', prenijela je središnjica SDP-a BiH poruke predsjednika Josipovića.

Hrvatski je predsjednik dodao kako je institucionalna ravnopravnost Hrvata kao jednog od triju konstitutivnih naroda bitna za stabilnost BiH i da će BiH kao cjelovita država biti članicom EU-a i NATO-a te kako će na tom putu imati punu potporu.

Ured hrvatskog predsjednika potvrdio je radni sastanak s Lagumdžijom, ali nije želio komentirati medijske navode stranačkih čelnika u BiH. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene