Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SDP bi izglasavanje nepovjerenja premijeru mogao zatražiti ako se Andrej Plenković ne pojavi u Saboru do 17 sati.


Kako neslužbeno doznajemo, SDP bi mogao zatražiti izglasavanje nepovjerenja premijeru Andreju Plenkoviću ako se danas do 17 sati na njihov poziv ne očituje pred Saborom oko detalja roll-up kredita ili ako do 17 sati ne smijeni izvanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o kaznama za ribare Slovenije i Hrvatske: "Sugerirali smo oblik pragmatičnog rješenja na džentlmenski način" Andrej Plenković Plenković o osobnim asistentima: "Većina udruga je zadovoljna sadržajem zakona"

Naime, danas je u Saboru SDP-ov zastupnik Gordan Maras zatražio da u Sabor dođu premijer Plenković ili potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

"Zahtijevamo njihov dolazak u Sabor da daju odgovore na pitanja koja su se otvorila u javnosti. Ukoliko se to ne desi, ukoliko premijer želi ignorirati Sabor, spremni smo napraviti sve da dođe, a krenut ćemo, nakon što krene sljedeća točna dnevnog reda, sa stankama jer želimo čuti odgovore. Klub zastupnika SDP-a traži dolazak premijera i ministrice u Sabor, ili ćemo napraviti sve kako bi građani svakih 10 minuta čuli naše argumente vezane uz ovaj ugovor i na taj način ćemo nastaviti raditi i pozivam i ostale klubove da nam se u tom pritisku pridruže", rekao je Maras.

A svoje obećanje je ispunio pa je tako današnja sjednica Sabora obilježena stankama koje osim Kluba zastupnika SDP-a traže i drugi klubovi kako bi govorili o situaciji s Agrokorom.

U 17 sati sastaje se Predsjedništvo SDP-a nakon čega će biti poznato hoće li se odlučiti na ovaj potez.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju