Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo davno uplatilo novac?!

SC mjesecima kasni s uplatom subvencija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studentima svaka kuna mnogo znači, a s institucijama koje su zadužene da im olakšaju ionako skupo studiranje, naročito onima koji su u Zagreb došli iz drugih gradova, naišli su na prepreku – nisu im isplaćene subvencije za smještaj.

Studentima Sveučilišta u Zagrebu koji su potpisali ugovore o ostvarivanju prava na potporu za smještaj za akademsku godinu 2008./2009. još nisu isplaćene subvencije za smještaj, iako je u ugovoru navedeno da pravo na potporu vrijedi od 1. listopada 2008. do 15. srpnja 2009. godine. 'Za prošlu akademsku godinu posljednja nam je rata isplaćena u kolovozu, ali za ovu godinu isplatili su nam samo jednu ratu, a uskoro već ide potpisivanje ugovora za akademsku godinu 2009./2010.', kaže za Dnevnik.hr studentica Izabela Jakarić koja je u Zagreb na studij došla iz Nove Gradiše. Kao i mnogim studentima koji dolaze iz drugih gradova, iznos koji joj prema ugovoru pripada i više je nego dobrodošao, ali on joj ove godine još nije u cijelosti uplaćen.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen"

'SC u Zagrebu još nije isplatio novac studentima iz natječaja za subvenciju podstanarstva, iako je novac već odavno dobio od Ministarstva. To je prava sramota, već je započela nova akademska godina, a oni još nisu isplatili novac. U svim ostalim gradovima je odavno isplaćen novac, samo u Zagrebu ne, to je definitivno sramota', požalio nam se još jedan zagrebački student. Uistinu, u Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa potvrdili su nam da je novac isplaćen. 'Mi svoje obveze prema studentima podmirujemo na vrijeme i svaki mjesec studentskim centrima isplaćujemo novac', kaže Domagoj Vrdoljak iz odjela za studente podstanare Ministarstva znanosti obrazovanja i športa.

Studentski centri drugih gradova studentima su taj novac uplatili, ali SC u Zagrebu to još nije učinio. 'Prebacuju lopticu s jednih na druge izbjegavajući time odgovornost i prave od studenata ništa drugo nego budale', očajna je jedna studentica. Iako se radi o svega 1.200 kuna po studentu, odnosno, kako stoji u ugovoru '70 posto od cijene smještaja u Studentskom domu', koji se čak isplaćuje u ratama, taj je iznos s računa studenata ove godine izostao. Uplaćena je, prema riječima studenata s kojima smo razgovarali, tek jedna rata.

Niko Vidović, ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu unatoč našim pozivima i brojnim upitima o neisplaćenim subvencijama nije nam se želio javiti niti odgovoriti na pitanja zašto SC studentima nije uplatio novac koji im pripada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene