Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao pismo iz SAD-a

Saznajemo: Sanader se neće pojaviti pred povjerenstvom za Inu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefica povjerenstva Dragica Zgrebec kazala je kako je Polančec potvrdio svoj dolazak.

Bivši premijer Ivo Sanader neće se pojaviti kao svjedok pred saborskim istražnim Povjerenstvom koje treba ispitati sve političke nejasnoće oko prodaje Ine.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

>> 'Uspjeh Petre Sanader u Hollywoodu ima veze s njenim ocem'

>> Četiri i pol godine nitko nije znao što Polančec radi?

Sanader je, kako doznajemo, na adresu Povjerenstva poslao pismo - iz Amerike gdje trenutačno boravi zbog novog posla.

Šefica Povjerenstva, SDP-ovka Dragica Zgrebec u ekskluzivnom razgovoru nam je rekla da u ovom trenutku nemaju informaciju da je poziv uručen bivšem  premijeru Ivi Sanaderu.

Dragica Zgrebec je upozorila da zakon propisuje visoke kazne onome tko se ne odazove na poziv Povjerenstva te odgovornoj osobi koja ne dostavi traženu dokumentaciju i to zatvorske kazne od šest mjeseci do pet godina zatvora ili novčane u iznosu od 50.000 kuna do milijun kuna. No, šefica Povjerenstva je potvrdila da se osoba ne mora pristupiti svjedočenju ukoliko bi se kroz to svjedočenje izvrgla kaznenom progonu.

'Osoba nema nikakvog razloga, ukoliko je u mogućnosti, da se ne odazove svjedočenju', upozorila je saborska zastupnica SDP-a.

Istražna povjerenstva su politička tijela i teško je doći do jednoglasnog zaključka

SDP-ova saborska zastupnica nam je potvrdila da su dobili potvrdu o dolasku Damira Polančeca. 'Iza svega u vezi prodaje Ine stoje odluke Vlade. Što je bilo iza svega toga voljeli bi smo čuti kroz ovo povjerenstvo', odgovorila nam je Dragica Zgrebec na pitanje je li moguće da je Polančec nešto napravio mimo Sanadera.

Na konstataciju da nemamo baš pozitivna iskustva s istražnim povjerenstvima, Dragica Zgrebec je rekla da su istražna povjerenstva  politička tijela i da se kroz njih preslikava stanje u Saboru, odnosno da je većina pozicije, manjina opozicije, te da se tu teško dobije jednoglasan zaključak.

Vjerujete li da će Povjerenstvo otkriti istinu o Ini?

  • Da
  • Ne, kao niti jedno povjerenstvo
  • Ovisi što je Jadranka Kosor odlučila
  • Svašta će se otkriti, ali se neće ništa dogoditi
  • Ne znam

Ukupno glasova:


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene