Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija je u srijedu pozvala vozače da, unatoč prestanku obaveze, tijekom vožnje u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla.


Iako Zakonom o sigurnosti prometa na cestama 31. ožujka završava obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju, policija savjetuje vozače da unatoč prestanku obaveze u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu.

Vezani članci Emily Ratajkowski Uznemirujuće tvrdnje zvijezda koje su se pridružile prosvjedima u SAD-u: "Pucali su na nas bez ikakvog razloga" Policija, ilustracija Tijelo pronađeno u kući: U zaleđu Vodica ubijen muškarac, policija uhitila 35-godišnjaka

Policija naglašava da su mopedisti i motociklisti dužni tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna.

Uz to, biciklisti moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Biciklisti koji neće poštivati tu odredbu kaznit će se sa 500 kuna. (Hina)