Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važno upozorenje

Policija apelira na vozače: Upalite svjetla unatoč prestanku obveze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u srijedu pozvala vozače da, unatoč prestanku obaveze, tijekom vožnje u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla.

Iako Zakonom o sigurnosti prometa na cestama 31. ožujka završava obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju, policija savjetuje vozače da unatoč prestanku obaveze u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

Policija naglašava da su mopedisti i motociklisti dužni tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna.

Uz to, biciklisti moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Biciklisti koji neće poštivati tu odredbu kaznit će se sa 500 kuna. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene