Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicije pred lokalne izbore

Svi sa svima: Građani će presuditi koliko je to principijelno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predizborne koalicije za lokalne izbore još uvijek su u nastajanju. Trenutno cijela situacija izgleda konfuzno i djeluje po principu – svi sa svima. Sve je više lokalnih sredina u kojima su partneri stranke koje su na nacionalnoj razini - ljutiti neprijatelji.

Mostov Tomislav Panenić ostao je bez potpore SDP-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji jer se nije htio odreći Vlade Iljkića iz vukovarskog stožera.

Pročitajte i ovo Dragan Čović (Foto: AFP) Izbori u BiH HDZ od Izetbegovića dobio ponudu za koaliranje: "Preporučio bih Čoviću da bude dio vlasti i predstavlja hrvatski narod'' Branislav Švonja (Foto: Dnevnik.hr) na sudu u zadru Suđenje za kupnju glasova Srba u Obrovcu: "Ne mislim da je to kazneno djelo, ali nisam sudjelovao u ovom slučaju"

"Pozvao sam sve stranke da mi pruže potporu, oni su izašli s tom inicijativom kad je došlo do problema oko Vlade. Rekao sam da stojim iza njega i ne pristajem na kompromis" rekao je Tomislav Panenić iz MOST-a.

"Lokalna organizacija je lokalna odgovornost. Ne pratim detalje oko Vukovarsko-srijemske županije, znam samo da su slavoniji potrebne promjene" kaže Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

"Ne smatra se neprincipijelnim u okupljanju stranaka u borbi protiv župana iz HDZ-a stranke s kojom MOST koalira na nacionalnoj razini.Vidimo sada da više taj nacionalni prizvuk je uvijek pitanje, što znači vratimo se na regionalno i više nikoga ne zanima nacionalno nego kako će živjet" kaže Tomislav Panenić.

U Dubrovniku je HNS okrenuo Leđa SDP-u. Nudili su im suradnju uz nezavisnog kandideata ali SDP to nije prihvatio.

HNS je leđa okrenuo SDP-u i u Osječko baranjskoj županiji.Potporu daju bivšem HDSSB-ovcu Vladimiru Šišljagiću.

"Odlučujem svaki put za čovjeka i rezultat koji treba donijeti i to je razlika od devedesetih" kaže Ivan Vrdoljak, Predsjednik HNS-a.

Bivši HDSSB-ovac Šišljagić mogao bi biti problem donedavnim kolegama.

"Nemam ljutih protivnika. Stranka je stabilna, oni koji nisu više dio stranke su prošlost i njema se ne bavimo" kaže Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a.

Iako je nedavno sudjelovao u Okupljanju ljevice Krešo Beljak u Sisku danas je podržao koaliciju s HSP-om.

"Koalicija na lokalnoj razini ne treba imati ideološki predznak. HSP je stranka koja je prošla trnovit put zahvaljujući udarcima onih koji su sebe htjeli predstvaiti kao jedine domoljube. HSP je u mnogočemu slična HSS-u. Što se tiče sporazuma na državnoj razini – o tome ćemo još razgovarati kaže Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.

"Krešo Beljak i ja, HSS i SDP, snažno smo na strani ljudi i toga da izgradimo dobro društvo'', rekao je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Na lokalnim izborima moguća je suradnja svih sa svima. A građani će svojim glasom odlučiti je li to principijelno ili ne.
 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene