Premijer Plenković nakon sastanka užeg kabineta Vlade kazao je da su usuglasili ublažavanje mjera, a sutra u 13 sati će predstaviti detalje.

Galerija


Premijer Andrej Plenković sastao se s ministrima na užem kabinetu Vlade, nakon kojeg je dao izjavu za medije. Kazao je da su se usuglasili o relaksiranju mjera te da će sve predstaviti u četvrtak u 13 sati.

Vezani članci Darko Horvat Horvat otkrio hoće li se nastaviti subvencije stambenih kredita: ''Meni dosad nitko nije prijetio...'' Zdravko Marić Prvi sastanak Užeg kabineta nove Vlade, Marić uoči sjednice poručio: ''Inzistirat ću na poreznom rasterećenju''

"Cilj je da ostvarimo i gospodarsku aktivnost i korist u smislu reaktivacije gospodarstva pa sukladno tome i prihoda u državni pročun", kazao je Plenković.

"Zdravstveno-restriktivne mjere dale su rezultate", kazao je Plenković. "U tom kontekstu, u postepeno reaktiviranje gospodarskih aktivnosti idemo s postupnim ublažavanjem u tri faze", rekao je premijer i dodao kako prva faza kreće 27. travnja, druga 4. svibnja, a zadnja 11. svibnja. O detaljima nije htio govoriti.

Vezano za dovršeni postupak prijava za novog glavnog državnog odvjetnika, rekao je da su od Državnoodvjetničkog vijeća dobili materijale za šest kandidata, a na Vladi će se sutra donijeti odluku o osnivanju povjerenstva u kojem će biti šest ministara i on na čelu.

Nakon što održe razgovore s kandidatima, donijet će odluku o odabiru i krenuti u daljnju proceduru prema Saboru.