Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izjave nakon užeg kabineta vlade

Premijer Andrej Plenković: "Idemo u postupno ublažavanje mjera - bit će to u tri faze, prva počinje 27. travnja"

Andrej Plenković
Andrej Plenković DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković Galerija 1/1 >>
Premijer Plenković nakon sastanka užeg kabineta Vlade kazao je da su usuglasili ublažavanje mjera, a sutra u 13 sati će predstaviti detalje.

Premijer Andrej Plenković sastao se s ministrima na užem kabinetu Vlade, nakon kojeg je dao izjavu za medije. Kazao je da su se usuglasili o relaksiranju mjera te da će sve predstaviti u četvrtak u 13 sati.

Pročitajte i ovo Davor Ivo Stier Iznio četiri zahtjeva Stier o Bartuličnim zahtjevima: "Sigurno će naši timovi uskladiti program" Domovinski pokret do kuda će moći ići? Domovinski duh dolazi na vlast: Ovo je 10 stupova DP-a za preobrazbu Hrvatske

"Cilj je da ostvarimo i gospodarsku aktivnost i korist u smislu reaktivacije gospodarstva pa sukladno tome i prihoda u državni pročun", kazao je Plenković.

"Zdravstveno-restriktivne mjere dale su rezultate", kazao je Plenković. "U tom kontekstu, u postepeno reaktiviranje gospodarskih aktivnosti idemo s postupnim ublažavanjem u tri faze", rekao je premijer i dodao kako prva faza kreće 27. travnja, druga 4. svibnja, a zadnja 11. svibnja. O detaljima nije htio govoriti.

Vezano za dovršeni postupak prijava za novog glavnog državnog odvjetnika, rekao je da su od Državnoodvjetničkog vijeća dobili materijale za šest kandidata, a na Vladi će se sutra donijeti odluku o osnivanju povjerenstva u kojem će biti šest ministara i on na čelu.

Nakon što održe razgovore s kandidatima, donijet će odluku o odabiru i krenuti u daljnju proceduru prema Saboru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene