Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Ravnateljstvu policije održan je sastanak predstavnika policije, Porezne uprave, Financijskog inspektorata i Ureda za sprječavanje pranja novca koji će osnovati zajedničke istražne timove radi učinkovitije borbe protiv organiziranoga kriminala.


Sastanak je održan kako bi novi Zakon o kaznenom postupku primijenile sve agencije koje sudjeluju u njegovoj provedbi te kako bi se osnovali istražni timovi radi postizanja boljih rezultata, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Vezani članci vođa oporbene stranke u Albanije Bivši predsjednik i premijer dobio šakom u glavu pa stao pred kamere: "Ovo je agresivan i kriminalan čin" Slika nije dostupna 'BRITANSKI FBI': 4.500 policajaca u borbi protiv najgorih zločinaca

Na sastanku su bili glavni ravnatelj policije Oliver Grbić, državni tajnik Ministarstva financija i ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo s pomoćnicima, ravnateljica Financijskog inspektorata Slavica Pezer-Blečić i predstojnik Ureda za sprječavanje pranja novca Ivica Maros.

Glavni ravnatelj policije tom je prilikom ustvrdio kako suradnja agencija ne smije ovisiti o dobroj volji pojedinaca na terenu te kako nije važno je li na čelu zajedničkog tima policijski, carinski ili financijski inspektor jer se, kako je rekao, samo zajedničkim radom mogu postići bolji rezultati u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Po njegovu mišljenju, ta borba ne smije završiti samo sudskom presudom, nego počiniteljima treba oduzeti i protupravno stečenu imovinu, a da bi se u tome uspjelo, kako je istaknuo, iznimno je važna međuagencijska suradnja. Za sastanak Grbić je rekao da je od povijesnog značenja.

Ravnatelj Porezne uprave istaknuo je važnost buduće suradnje kojom bi se smanjilo administriranje i ubrzali postupci, a svi su sudionici izrazili zadovoljstvo sastankom te su se složili da je to početak dobre suradnje, priopćila je policija. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju