Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova runda pregovora

Sastanak ministra zdravlja s medicinskim sestrama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić sastat će se danas s vodstvom triju sindikata u zdravstvu koji su najavili da će krenuti u štrajk zbog smanjenja plaća i neplaćanja prekovremenih sati te vraćanja prava iz starog kolektivnog ugovora.

Posljednji pregovori vodstava triju sindikata u zdravstvu i ministra zdravlja Rajka Ostojića o novom kolektivnom ugovoru održani su 31. srpnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traje već osmi dan Ivica Babić: Štrajk bi se mogao proširiti i na primarnu razinu Slika nije dostupna Nezadovoljni manjim plaćama Medicinske sestre i tehničari najavili ŠTRAJK

Liječnici, medicinske sestre i tehničari ozbiljno su tada upozorili ministra zdravlja da u roku mjesec dana riješi njihove probleme. Ukoliko se to ne dogodi, liječnici više neće raditi prekovremeno te će velik dio medicinara otići u štrajk, a posljedice će najviše osjetiti pacijenti.

Podsjetimo, prije početka pregovora, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić poručio je kako će na kraju deblji kraj izvući građani, ako se krene u štrajk.

>> Problemi u zdravstvu: 'Stanje će se pogoršati i doći će do kolapsa sustava'

'Štrajk ćemo pokrenuti u trenutku kad bude najneugodnije za poslodavce, a nama najpovoljinije', rekao je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić prije početka pregovora.

Zbog neplaćenih prekovremenih sati i smanjenih plaća, liječnici, medicinske sestre i tehničari su najavili štrajk. 'Stanje će se totalno pogoršati i doći će do kolapsa zdravstvenog sustava. Mi to ne želimo, upozoravamo, ali ako nas na to prisili, to ćemo napraviti', kazao je Ivica Babić.

Ostaje za vidjeti kako će završiti današnja runda pregovora. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene