Kolinda Grabar-Kitarović i Damir Krstičević (Foto: Ured predsjednice)
Kolinda Grabar-Kitarović i Damir Krstičević (Foto: Ured predsjednice)

Na sjednici se raspravljalo o mjestu i ulozi hrvatske obrambene industrije u gospodarskom razvoju Republike Hrvatske.


U Uredu predsjednice Republike 10. prosinca 2018. održana je 14. sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike Hrvatske.

Vezani članci Vladimir Putin i Kim Jong Un (Foto: AFP) Vladimir Putin i Kim Jong Un sastaju se u četvrtak na ruskom Dalekom istoku Predsjednica i radnici Uljanika (Foto: Matija Habljak/Pixsell) Radnici Uljanika s predsjednicom: "Dobili smo njezinu punu podršku. Više ne možemo čekati"

Na sjednici se raspravljalo o mjestu i ulozi hrvatske obrambene industrije u gospodarskom razvoju Republike Hrvatske te posebno njezinom čvršćem uvezivanju u sustav domovinske sigurnosti i ulozi u opremanju sastavnica sustava domovinske sigurnosti. Istaknuti su i veliki razvojni potencijali obrambene industrije, posebno u području istraživanja i razvoja novih tehnologija.

Vijeće za domovinsku sigurnost (Foto: Ured predsjednice)
Vijeće za domovinsku sigurnost (Foto: Ured predsjednice)

Poseban naglasak sjednice bio je posvećen eventualnim preprekama poslovanju tvrtki iz obrambene industrije i razvoju povoljnijih mogućnosti za njihovo još uspješnije djelovanje na domaćem i međunarodnom tržištu.

Uz članove Vijeća u radu sjednice sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, predstavnici ministarstva obrane, ministarstva unutarnjih poslova i ministarstva gospodarstva te predstavnici najistaknutijih hrvatskih tvrtki iz područja obrambene industrije, objavili su uz Ureda predsjednice..