Kolinda Grabar-Kitarović i Damir Krstičević (Foto: Ured predsjednice)
Kolinda Grabar-Kitarović i Damir Krstičević (Foto: Ured predsjednice)

Na sjednici se raspravljalo o mjestu i ulozi hrvatske obrambene industrije u gospodarskom razvoju Republike Hrvatske.


U Uredu predsjednice Republike 10. prosinca 2018. održana je 14. sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike Hrvatske.

Vezani članci Grafika postojećeg i novog zakona (Foto: Dnevnik.hr) "Vrući krumpir" dočekao je Vladu nespremnu, novi zakon o pobačaju neće donijeti u zadanom roku Mate Radeljić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Vlado Galić odlazi s Pantovčaka... ali to nije sve, hoće li se Predsjednica zahvaliti i Mati Radeljiću?

Na sjednici se raspravljalo o mjestu i ulozi hrvatske obrambene industrije u gospodarskom razvoju Republike Hrvatske te posebno njezinom čvršćem uvezivanju u sustav domovinske sigurnosti i ulozi u opremanju sastavnica sustava domovinske sigurnosti. Istaknuti su i veliki razvojni potencijali obrambene industrije, posebno u području istraživanja i razvoja novih tehnologija.

Vijeće za domovinsku sigurnost (Foto: Ured predsjednice)
Vijeće za domovinsku sigurnost (Foto: Ured predsjednice)

Poseban naglasak sjednice bio je posvećen eventualnim preprekama poslovanju tvrtki iz obrambene industrije i razvoju povoljnijih mogućnosti za njihovo još uspješnije djelovanje na domaćem i međunarodnom tržištu.

Uz članove Vijeća u radu sjednice sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, predstavnici ministarstva obrane, ministarstva unutarnjih poslova i ministarstva gospodarstva te predstavnici najistaknutijih hrvatskih tvrtki iz područja obrambene industrije, objavili su uz Ureda predsjednice..