Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fuele u posjetu Hrvatskoj

Sastali se SDP-ovci i povjerenik Europske komisije za proširenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik Europske komisije za proširenje Štefan Fulele sastao se sa SDP-ovim zastupnicima.

Pored predsjednika stranke Zorana Milanovića, na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Sabora Neven Mimica te saborski zastupnici SDP-a Daniel Mondekar i Karolina Leaković, kao i šef delegacije Europske unije u RH Paul Vanderon sa suradnicima.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

>> Europski povjerenik: Riješite još par prepreka i u Europi ste

>> Štefan Fuele pohvalio jučerašnji odlazak u Vukovar

Milanović je ukazao na nedoumice vezane za datum održavanja referenduma o pridruživanju Hrvatske Europskoj Uniji, založivši se da se datum nikako ne povezuje s datumom održavanja parlamentarnih izbora. Sa Fuelom se složio kako je idućih par mjeseci ključno za okončavanje pregovora i potpisivanje ugovora o pristupanju. Prema njima Hrvatska bi napore trebala usmjeriti ka ispunjavanju obaveza iz poglavlja 23, Pravosuđe i temeljna prava.

Predsjednik SDP-a osvrnuo se i na problem brodogradilišta za koja se treba pronaći održivo rješenje. 'Problem brodogradnje HDZ-ove su vlade ignorirale proteklih sedam godina, pa je prostor za djelovanje sada sužen, no to je pitanje svakako od izuzetne važnosti za cjelokupnu hrvatsku industriju', dodao je Milanović

Tijekom jednodnevnog posjeta Hrvatskoj Fuele se sastao i s predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerkom Jadrankom Kosor. Još su predviđeni susreti s ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem, predsjednicom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Hrvatske i EU-a Vesnom Pusić i članovima tog odbora te predstavnicima civilnog društva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene