Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenik Europske komisije za proširenje Štefan Fulele sastao se sa SDP-ovim zastupnicima.


Pored predsjednika stranke Zorana Milanovića, na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Sabora Neven Mimica te saborski zastupnici SDP-a Daniel Mondekar i Karolina Leaković, kao i šef delegacije Europske unije u RH Paul Vanderon sa suradnicima.

>> Europski povjerenik: Riješite još par prepreka i u Europi ste

>> Štefan Fuele pohvalio jučerašnji odlazak u Vukovar

Milanović je ukazao na nedoumice vezane za datum održavanja referenduma o pridruživanju Hrvatske Europskoj Uniji, založivši se da se datum nikako ne povezuje s datumom održavanja parlamentarnih izbora. Sa Fuelom se složio kako je idućih par mjeseci ključno za okončavanje pregovora i potpisivanje ugovora o pristupanju. Prema njima Hrvatska bi napore trebala usmjeriti ka ispunjavanju obaveza iz poglavlja 23, Pravosuđe i temeljna prava.

Vezani članci Sastanak ministra Beroša s predstavnicima veledrogerija Gotov sastanak s veledrogerijama, nastavlja se blokada? "Ograničenja lijekova prema bolnicama će se nastaviti" Zoran Milanović i Andrej Plenković Ustavni sud ne ide na ruku Milanoviću: "Za Vrhovni sud može predložiti samo kandidata koji se javio na javni poziv"

Predsjednik SDP-a osvrnuo se i na problem brodogradilišta za koja se treba pronaći održivo rješenje. 'Problem brodogradnje HDZ-ove su vlade ignorirale proteklih sedam godina, pa je prostor za djelovanje sada sužen, no to je pitanje svakako od izuzetne važnosti za cjelokupnu hrvatsku industriju', dodao je Milanović

Tijekom jednodnevnog posjeta Hrvatskoj Fuele se sastao i s predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerkom Jadrankom Kosor. Još su predviđeni susreti s ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem, predsjednicom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Hrvatske i EU-a Vesnom Pusić i članovima tog odbora te predstavnicima civilnog društva. (Hina)