Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAKO DO POTVRDE?

Nove mjere za ulazak u Hrvatsku: ''Svi koji imaju digitalne COVID potvrde moći će ući bez ograničenja.'' Božinović otkrio i novosti za dolazak iz trećih zemalja

Članovi Vlade sastaju se na sjednici Užeg kabineta. Nakon sjednice ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dao je izjavu za medije i otkrio da se uvode nove mjere na graničnim prijelazima za ulazak u Hrvatsku.

U srijedu se sastao Uži kabinet Vlade, a nakon sjednice pred kamere je stao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

Govorio je o digitalnim COVID potvrdama koje u Hrvatskoj stupaju na snagu od 1. srpnja.

''Svi koji imaju te potvrde moći će bez ikakvih ograničenja doći i ulaziti u Republiku Hrvatsku'', otkrio je. Svi oni koji potvrde nemaju morat će predočiti negativan test ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenju koronavirusa ili da su cijepljeni. Novost je da i osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku. 

Potvrda otvara sva vrata

Što se tiče upotrebe digitalnih potvrda na nacionalnoj razini, njihova će se uporaba odnositi na klubove, koncerte, manifestacije i druga događanja koja se odnose na okupljanje više od 100 ljudi.

''Imamo i dodatnu novinu, a to je da sva testna mjesta u Hrvatskoj, osim toga što će testirati, moći će izdavati i COVID digitalne potvrde. Moći će ih izdavati HZZO te sve njegove podružnice, na stranicama e-Građani, i kada dođete na testiranje da tih 15 minuta koliko se čeka možete dobiti potvrdu. To će se omogućiti i stranim državljanima. Svatko može doći u posjed digitalne COVID potvrde'', otkriva Božinović.

Ima li straha zbog navijača?

Kada je riječ o događanjima poput Đakovačkih vezova i sličnih manifestacija, Božinović kaže da će takva okupljanja kontrolirati lokalni stožeri civilne zaštite.

''Onomu tko organizira treba biti u interesu da se održi tradicija, ali s druge strane da se ne dopusti da bilo koja od tih manifestacija postane žarište koronavirusa'', rekao je.

Odgovorio je i strahuje li da bi se mogla stvoriti žarišta zaraze nakon povratka navijača iz Kopenhagena. ''Ne znam koliko i kako su se gore ponašali. Ako se nisu ponašali u skladu s preporukama, onda se može dogoditi. Mi se nadamo da neće'', kaže.

Na pitanje o akciji policije i USKOK-a, u kojoj je među ostalima uhićen i direktor HRT-a Kazimir Bačić, odgovorio je da nema što komentirati. ''To je dokaz da je policija neovisna u svom radu'', kazao je i dodao da ''nema potvrdu o osobama koje su uhićene''.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene