Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Banskim dvorima

Prvi sastanak Užeg kabineta nove Vlade, Marić uoči sjednice poručio: ''Inzistirat ću na poreznom rasterećenju''

Uži kabinet Vlade sastat će se danas u Banskim dvorima prvi put nakon izglasavanja povjerenja novoj Vladi u Hrvatskom Saboru.

Hrvatski sabor izglasao povjerenje novoj Vladi Andreja Plenkovića, a danas će se prvi put sastati uži kabinet nove Vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Uoči sjednice Užeg kabineta ministar financija Zdravko Marić poručio je da će u novom mandatu inzistirati na poreznom rasterećenju. 

''Zagovarat ću porezno rasterećenje i na tome ću inzistirati, ali ne bih da ostanemo samo na tome. Stavit ćemo na naglasak i na druge stvari, a porezi će to sve pratiti'', rekao je ministar financija i dodao da će nakon ljetne stanke analize pokazati što je sve dosad napravljeno.

Na pitanje zašto smatra da je porez na promet nekretninama dobro rješenje, poručio je da se ne smije miješati porez na nekretnine i na promet nekretninama. ''HDZ-ova Vlada ga je u prošlom mandatu smanjivala, a ideja je da se s poreznim izmjenama ide na ponovno na jesen, ali da netko krivo ne shvati treba istaknuti da stupanje na snagu uvijek ide početkom godine'', kazao je Marić. Dodao je da ''analize pokazuju da je porezno rasterećenje korak prema gospodarskom razvoju''.

Istaknuo je da, bez obzira na koronavirus, Hrvatska mora biti spremna na slične ili još gore situacije od epidemije koronavirusa.

Butkovićev automobil na servisu

Ministar mora i prometa Oleg Butković na sjednicu Užeg kabineta nije došao službenim automobilom kao i inače, već nešto ''skromnijim'' vozilom. Kratko je poručio da je službeno vozilo na servisu. ''Ništa ne glumim, na servisu je'', rekao je. Poručio je da u novom mandatu očekuje ''dosta problema i izazova, posebno kad se radi o koronavirusu''.

Vlada premijera Plenkovića i njen program povjerenje Hrvatskog sabora dobili su u četvrtak kasno navečer nakon cjelodnevne burne rasprave. Premijer je pritom poručio da će nastojati opravdati dobiveno povjerenje koje doživljava "kao obvezu i šansu".

Danas će ministri obaviti i primopredaju dužnosti, a nova Vlada u 13 sati će održati i prvu sjednicu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene