Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv državnom odvjetništvu

Šarinić: Nek me Bajić pozove, rješimo to!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predstojnik Ureda Predsjednika Hrvoje Šarinić, bio je Jedan od potpisnika računa za obranu Hrvatske. Sada želi reći sve o tome.

Od potpisnika on je i jedini među živima, no sve ove godine nitko ga, kaže, od državnih institucija koje provode istrage nikada ništa nije pitao, iako ima brojna saznanja o raspolaganju novcem za kupnju oružja, u vrijeme dok je država bila pod embargom.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

'Tuđman je htio otvoriti jedan račun u Švicarskoj, no oni to nisu dopustili jer su znali da kršimo embargo i tako smo otišli u Villach i tu je sve počelo', rekao je u intervjuu za NovuTV Šarinić. Dodaje kako Austrijanci jednostavno nisu bili zainteresirani za detalje, jer novac je novac za njih.

Novac možda u cijelosti izgubljen

'Ne bi mogao točno odrediti, no ja sam procijenio da je bilo 100 do 150 računa, kojim je nabavljano oružje', rekao je Šarinić i istaknuo kako je i njegov potpis na tim računima, no i da nije bio jedini. 'Tuđman nije bio zainteresiran previše za to da li se krade, ili ne. Nisu ga brinule sumnje da se krade. On je meni rekao, da ja mogu voditi rat s časnim sestrama i za to mi trebaju novci', nastavio je Šarinić. Naglašava kako su sve specifikacije, koje su trebale pratiti te račune, nestale 1998. godine i da će biti iznimno teško rekonstruirati kako je novac nestao. 'To će biti jako teško. Potpuno su izgubljena saznanja i neće se naći. To je tako', zaključuje Šarinić i dodaje kako će tek možda 20-ak posto toga biti pronađeno, a ostatak će, na žalost, vjerojatno biti zauvijek izgubljen.

Državnom odvjetništvu pred kamerama Nove TV poslao je jasnu poruku - a ta je da želi sve raščistiti. 'Apsolutno. Kad god se to spominje traže se moje puške', rekao je Šarinić i dodao kako bi htio i da se ta stvar napokon i raščisti. Na kraju je Šarinić istaknuo kako mu je sada mučno, zbog svega pa i toga kako je znao za sve te račune i pronevjere. 'Teško to proživljavam i htio bih da se ta crna knjiga zatvori', istaknuo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene