Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sanitarna inspekcija nije utvrdila nikakve nepravilnosti u Osnovnoj školi Ivana Granđe u Soblincu, u blizini Sesveta, odakle je 13 učenika jučer završilo u Klinici za zarazne bolesti "Fran Mihaljević"i KBC-u Rebro jer su se žalili na mučninu i glavobolju, priopćio je danas Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.


Djeca su nakon pretraga puštena kući jer su se osjećala dobro.

Vezani članci Vinko Filipović - 2 Mogu li nacionalni ispiti za osmaše riješiti inflaciju odlikaša? "Uveo bih strane jezike, iznenađujuće je što ih nema" Podrška onkološkim pacijentima Divna gesta: 60 zagrebačkih učenika ošišalo se na ćelavo da podrže prijatelja koji se bori sa zloćudnom bolesti

U priopćenju se navodi da je Sanitarna inspekcija pregledala
prostorije u kojima su djeca boravila i kuhinju u kojoj se pripremaju obroci, pri čemu nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

Utvrđeno je da izvor problema nije u hrani te da sustav odvodnje redovito kontrolira i održava za to ovlaštena tvrtka.

Osim Sanitarne inspekcije, očevid u školi jučer su obavili i policija i djelatnici epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo, no još nije poznat uzrok slabosti učenika.

Liječnici iz Zarazne bolnice ocijenili su kako nije riječ o trovanju hranom jer dio djece toga jutra nije doručkovao u školi. 

Ravnateljica Leonida Udovičić rekla je da joj se dvoje djece žalilo na smrad, dodajući da se u cijelom naselju povremeno osjeća smrad kanalizacije te da škola jedina u naselju ima biopročišćivač, navode mediji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju