Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanitarna inspekcija nije otkrila nepravilnosti u školi u Soblincu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanitarna inspekcija nije utvrdila nikakve nepravilnosti u Osnovnoj školi Ivana Granđe u Soblincu, u blizini Sesveta, odakle je 13 učenika jučer završilo u Klinici za zarazne bolesti "Fran Mihaljević"i KBC-u Rebro jer su se žalili na mučninu i glavobolju, priopćio je danas Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.

Djeca su nakon pretraga puštena kući jer su se osjećala dobro.

Pročitajte i ovo Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu

U priopćenju se navodi da je Sanitarna inspekcija pregledala
prostorije u kojima su djeca boravila i kuhinju u kojoj se pripremaju obroci, pri čemu nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

Utvrđeno je da izvor problema nije u hrani te da sustav odvodnje redovito kontrolira i održava za to ovlaštena tvrtka.

Osim Sanitarne inspekcije, očevid u školi jučer su obavili i policija i djelatnici epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo, no još nije poznat uzrok slabosti učenika.

Liječnici iz Zarazne bolnice ocijenili su kako nije riječ o trovanju hranom jer dio djece toga jutra nije doručkovao u školi. 

Ravnateljica Leonida Udovičić rekla je da joj se dvoje djece žalilo na smrad, dodajući da se u cijelom naselju povremeno osjeća smrad kanalizacije te da škola jedina u naselju ima biopročišćivač, navode mediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene