Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenut postupak

Sanaderu će oduzeti i tirolski orden

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanader je Orden tirolskog orla dobio 2004. godine. Riječ je o najvišem odličju koje Tirol dodjeljuje netirolcu.

Nakon pravomoćne presude za korupciju bivši hrvatski premijer Ivo Sanader trebao bi izgubiti i tirolski orden pošto su mu oduzeta hrvatska odličja, piše u srijedu list Tiroler Tageszeitung.

Pročitajte i ovo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor

Sanader je 2004. dobio Orden tirolskog orla, najviše odličje koje Tirol dodjeljuje netirolcu. Prije svoje političke karijere Sanader je živio u austrijskoj pokrajini Tirolu 14 godina.

U pokrajinskom parlamentu bilo je već više zahtjeva da mu se orden oduzme, a u utorak je tirolska vlada pokrenula odgovarajući postupak. Prvo će kontaktirati vlasti u Zagrebu kako bi utvrdila je li presuda Sanaderu pravomoćna, a potom mora donijeti odluku o oduzimanju ordena, navodi Tiroler Tageszeitung.

Oduzima mu odlikovanja!

Ukoliko Sanader sam ne vrati orden 'tada je jasno da mu se mora oduzeti', rekao je pokrajinski poglavar Guenther Platter ORF-ovu Radio Tirolu.

Hrvatski Vrhovni sud donio je prošloga tjedna pravomoćnu presudu protiv bivšeg premijera Sanadera zbog ratnog profiterstva u slučaju Hypo te primanja mita od mađarskog MOL-a smanjivši prvostupanjsku presudu s 10 na 8,5 godina zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene