Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ustvrdio da bez ratifikacije Lisabonskog ugovora nema daljeg proširenja EU-a uključujući i Hrvatsku, premijer Ivo Sanader rekao je u srijedu kako misli da je Sarkozy time želio upozoriti zemlje da požure s ratifikacijom Lisabonskog ugovora.


'On je spomenuo Hrvatsku ali mislim da je ciljao na one zemlje koje još trebaju ratificirati (Lisabonski ugovor) i da ih je upozorio da požure s ratifikacijom, budući da je riječ o zemljama koje podupiru ulazak Hrvatske u EU', rekao je Sanader.

Vezani članci Andrej Plenković Pogledajte dodavanje premijera i ministra na sjednici Vlade: "Da i to javnost zna!" Andrej Plenković Otkrivena točna brojka izdanih COVID potvrda: "Prilagodba na potvrde trebala bi biti rutina"

Sanader smatra da Sarkozy sigurno dobro zna zašto je to rekao ali "da u životu nekad, pa tako i kad ste predsjedavajući EU-a treba voditi računa o sveukupnim odnosima".

Na novinarski upit uljepšava li on hrvatskoj javnosti europsku stvarnost govoreći kako nema problema s uključenjem Hrvatske u EU nakon irskog "ne" Lisabonskom ugovoru, Sanader je odgovorio da ne uljepšava.

Dodao je da ne sumnja u konačan ishod, ne minimizirajući probleme.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju