Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader i dalje optimistično o ulasku Hrvatske u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ustvrdio da bez ratifikacije Lisabonskog ugovora nema daljeg proširenja EU-a uključujući i Hrvatsku, premijer Ivo Sanader rekao je u srijedu kako misli da je Sarkozy time želio upozoriti zemlje da požure s ratifikacijom Lisabonskog ugovora.

'On je spomenuo Hrvatsku ali mislim da je ciljao na one zemlje koje još trebaju ratificirati (Lisabonski ugovor) i da ih je upozorio da požure s ratifikacijom, budući da je riječ o zemljama koje podupiru ulazak Hrvatske u EU', rekao je Sanader.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Sanader smatra da Sarkozy sigurno dobro zna zašto je to rekao ali "da u životu nekad, pa tako i kad ste predsjedavajući EU-a treba voditi računa o sveukupnim odnosima".

Na novinarski upit uljepšava li on hrvatskoj javnosti europsku stvarnost govoreći kako nema problema s uključenjem Hrvatske u EU nakon irskog "ne" Lisabonskom ugovoru, Sanader je odgovorio da ne uljepšava.

Dodao je da ne sumnja u konačan ishod, ne minimizirajući probleme.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene