Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: 'Vatrogasni sustav neće se mijenjati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postojeći vatrogasni sustav neće se mijenjati, naglasio je premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade, zahvalivši svim vatrogascima na svemu što su učinili ove i ranijih požarnih sezona.

'Promjene vatrogasnog sustava neće biti, niti će se dirati u dobrovoljna vatrogasna društva, niti u sustav', poručio je premijer na početku Vladine sjednice, reagirajući, kako je rekao, na neka pitanja i sumnje hoće li nakon tragedije na Kornatu doći do promjene u sustavu vatrogastva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

'Nema se namjere vraćati vatrogastvo u drugi okvir, drugu
instituciju', dodao je, napomenuvši kako su vatrogasci u ovoj godini gasili više od 2000 požara, a da javnost, zbog njihove pravodobne i uspješne akcije, za većinu požara nije ni doznala.

Sanader je članove Vlade izvijestio o jučerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj je za državni vrh održana prezentacija rezultata dosadašnjeg dijela istrage tragedije na otoku Kornatu u kojoj je poginulo 11 vatrogasaca, a dvojica se još bore za život.

Istaknuo je kako Vlada očekuje da se istraže sve okolnosti izbijanja požara i stradavanja vatrogasaca, da se utvrdi istina o cijelom događaju, kako bi, kazao je, i obitelji stradalih, i javnosti i državna vlast znali što se točno dogodilo.

'Očekujemo da će istraga kazati što je i kako bilo', rekao je
Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene