Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek nema dijagnoze

Sanader u strogoj tajnosti prebačen na Rebro na pretrage, smršavio je do neprepoznatljivosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader danas je tajno prebačen u bolnicu Rebro na preglede. Još uvijek se čeka dijagnoza, a moguće su i nove pretrage.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Policija i dalje istražuje slučaj - 3 Kriminalističko istraživanje Policija objavila mučne detalje: Sin šefa policije i prijatelji prebili mladića, ima ozljede opasne po život

Nakon što je zbog bolesne noge obavljen liječnički pregled u zatvorskoj bolnici, danas je, doznajemo, Sanader pregledan i na Rebru. Podalje od televizijskih kamera i u strogoj tajnosti.

Bivši šef hrvatske Vlade doveden je na zagrebačko Rebro gdje je, zbog naglog i velikog gubitka kilograma obavio detaljne pretrage. Oni koji su Ivu Sanadera vidjeli, kažu da tako mršav izgleda neprepoznatljivo.

Dok je on bio s liječnicima, na Zrinjevcu nisu gubili vrijeme. Županijski sud ne pušta ga iz Remetinca. Ne vjeruju mu da nije pokušao pobjeći, pa su odaslanu Sanaderovu žalbu  odbili. 'Postoji opasnost da bi se boravkom na slobodi osumnjičeni Sanader mogao kriti i napustiti teritorij države i na taj način postati nedostupan pravosudnim tijelima RH. Na slobodi bi i mogao ometat svjedoke', rekao je Ratko Ščekić, sudac istrage.

Koliko ih još treba ispitati u predmetu oko izvlačenja novca iz državnih poduzeća nije poznato. No, uz listu USKOK-ovih, Sanaderovi će odvjetnici morati predložiti i svoje svjedoke, koji će uz nekadašnjeg premijera, pobijati optužbe. I njihova imena i detalji nakon posjeta Sanaderu, dok se odvjetnike pita, nisu za novinarske uši.

Ni o jamčevini, kojom bi ćeliju zamijenio za slobodu  za sada nema riječi. Nisu to još učinili, ali za uvid u nekoliko kilograma teške materijale, u prvom u nizu slučajeva u kojem
je ispitan sada više nema prepreka.

Spis u slučaju Fimi medija narastao je na više od 40 tisuća stranica. Kopiranje samo jedne ovakve stranice u USKOK-u stoji 1 kunu. jednostavnom matematikom nije teško izračunati koliko bivši premijer mora platiti želi li vidjeti što su sve svjedoci o njemu pričali.

No, za početak, iz mora papira, koje neće moći prevesti u samo jednom prtljažniku automobila, moraju razabrati dokumentaciju koja će im koristiti u strategiji obrane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene