Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako doznajemo, Ivo Sanader posljednjih je mjesec dana često tražio savjete poznatog odvjetnika.


Bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader u posljednjih je mjesec dana, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, kod jednog utjecajnog zagrebačkog odvjetnika više puta tražio pravne savjete. Kako je riječ o odvjetniku čija je jedna od specijalnosti i gospodarski kriminal, može se samo nagađati da su razlog Sanaderova savjetovanja aktualne afere. Podsjetimo, Remetinec je pun menadžera koji su poslovni uzlet doživjeli upravo u nekoliko posljednjih godina. I da stvar bude bolja, većina ih je s brojnim utjecajnim političarima vezana rodbinski, prijateljstvima i kumstvom. Uhićeni direktor sigurnosti HŽ-a koji je molio Bebića za napredovanje Ivan Medak, navodno je i njegov rođak, a čuveno pismo barba Luki iz ožujka otkrilo je kako se dobivaju poslovi u Hrvatskoj. Po rođačko-zavičajnoj liniji Bebić je u vrh HŽ-a navodno progurao i Davorina Kobaka te Zorana Popovca.

Vezani članci Opuštene na poslu Protiv stresa na poslu bore se škakljivim selfijima, možda pomognu i vama Slika nije dostupna Krali su svakome od nas, u aferama nestao godišnji iznos harača!

>> 'Sanaderovo ime ne može iskrsnuti na Antikorupcijskom vijeću'

Povjerljivog čovjeka, Bebićevog kadra, zovu i uhićenog čelnika Hrvatskih autocesta, Juricu Prskala, a taj je građevinski inženjer iz Metkovića u HAC došao iz Autoceste Rijeka-Zagreb. Slaven Žužul koji se proslavio skupocjenim farbanjem tunela, rođak je pak bivšeg ministra vanjskih poslova i utjecajnog HDZ-ovca Miomira Žužula. Neke veze, ipak idu i dublje pa je tako mnoga kumstva i prijateljstva u 13 godina rada stekao i Damir Polančec u Podravci. S pritvorenim šefom uprave, Zdravkom Šestakom, dobar je prijatelj, a zajedno su bili krsni kumovi blizancima koprivničkog poduzetnika koji je za Podravku gradio hladnjaču i opremao zgrade.

S drugo uhićenim, Sašom Romcem, Polančec je prijatelj još od studentskih dana, a Polančecova supruga krsna je kuma sinu jedinog koji je preživio zatvorske rešetke u aferi Podravka, Miroslava Vitkovića. Posljednja, barem javno otkrivena veza dolazi iz hrvatske poštanske banke. Uhićeni bivši predsjednik Uprave Josip Protega, navodno je blizak obitelji Ive Sanadera pa ga je bivši premijer postavio za čelnog čovjeka banke. Sad se čeka samo Protegin odgovor, po čijem je nalogu davao basnoslovne kredite zbog čega je trenutačno u Remetincu.

Finalno sučeljavanje Milana Bandića i Ive Josipovića, s kojima će Mislav Bago, u četvrtak, 07.01. u 21 sat i 45 minuta pretresti sva aktualna politička pitanja koja potresaju Hrvatsku, pratite izravno i na Dnevnik.hr-u.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju