Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Optuženi bivši premijer Ivo Sanader više se neće morati svakog prvog ponedjeljka u mjesecu javljati sucu istrage, odlučio je danas zagrebački Županijski sud, dok iz USKOK-a najavljuju žalbu na tu odluku.


Iako mu je kao mjera opreza ukinuta obveza javljanja sucu istrage, Sanader i dalje bez sudske dozvole ne smije napuštati Zagreb. Za puštanje iz pritvora, iz kojega je izašao sredinom prosinca prošle godine, Sanader je morao predati i putovnicu te položiti jamčevinu u protuvrijednosti od 12,6 milijuna kuna u nekretninama svojih prijatelja, među kojima je i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić.

Sanaderu se na zagrebačkom Županijskom sudu sudi u dva korupcijska postupka pa je u sudskoj zgradi na Zrinjevcu i do četiri puta svakoga tjedna.

Ponedjeljkom i utorkom sudi mu se u slučaju Fimi media za izvlačenje novca i punjenje HDZ-ovog "crnog fonda" novcem državnih institucija i tvrtki. Četvrtkom i petkom održavaju se ročišta u objedinjenom postupku zbog ratnog profiterstva, odnosno uzimanja provizije od Hypo banke sredinom 90-ih te primanja 10 milijuna eura mita od čelnika MOL-a za prepuštanje upravljačkih prava u Ini.

"Do sada smo imali više od 50 raprava na koje je uredno došao i mjera javljanja sucu istrage je postala nepotrebna", ustvrdila je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna 'Sada se obraća Graniću, na Kosor će udariti kada dođe do Ine' Slika nije dostupna 'Nisam ratni profiter. Ove konstrukcije nemaju veze sa životom!'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.