Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Sastanak hrvatsko-slovenskog graničnog povjerenstva je obećavajući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader danas je obećavajućim nazvao jučerašnji prvi sastanak hrvatsko-slovenskog povjerenstva za granična pitanja, ističući kako se nada da će povjerenstva stvoriti pravni okvir za izlazak pred međunarodnu pravosudnu instituciju.

"Želim vjerovati da će povjerenstva stvoriti pravni okvir da konačno riješimo to pitanje, nakon 18 godina", rekao je Sanader novinarima u Saboru.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Podsjetio je da slovenska strana inzistira na načelu pravičnosti, čemu se Hrvatska protivi, pozivajući se na praksu Međunarodnog suda pravde, te dodao kako u ovom trenutku ne želi reći ništa što bi omelo rad povjerenstava.

Odgovarajući na kritike sindikalaca zbog nedolaska na sučeljavanje koje su sindikati upriličili u povodu 100 dana Vlade, Sanader je ponovio kako sindikalni dijalog u Hrvatskoj nikad nije bio jači.

Podsjetio je da se sjednice GSV-a održavaju svakog tjedna, te da je osobno uveo praksu tromjesečnog sastajanja premijera sa sindikatima.

Tu će praksu, kaže, u ovom mandatu intenzivirati, pa će se sa sindikatima sastajati svaka dva mjeseca.

"Socijalni dijalog apsolutno je najbolji do sada, i to ne zato što je riječ o mojoj vladi, nego zato što istinski vjerujem u to", naglasio je Sanader.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene