Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Damir Mihanović ekskluzivno za Novu TV

Svjedok USKOK-a: 'Mnogi su znali za nepravilnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Mihanović, USKOK-ov svjedok o aferi Fimi media i sastanku u Vladi 2007. govori za ekskluzivno za Novu TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđena optužnica za Planinsku Sanader ide na treće suđenje Slika nije dostupna Kalmeta, Šuker, Thompson... Barišićeva tajnica: Na sastanke s Barišićem dolazili su utjecajni ljudi!

Jeste li očekivali ovakav rasplet oko Ive Sanadera?

Očekivao jesam jer sam vjerovao u rad DORH-a i USKOK-a zbog novog zakona o kaznenom postupku koji im daje alat za sve ovo što se dogodilo. To je sve posljedica novog zakona i oni jako dobro i uspješno rade taj posao.

U biti od vas je sve počelo, vi ste prvi počeli govoriti o tom famoznom sastanku o Fimi-mediji?

Točno, bio sam sudionik toga sastanka u proljeće 2007. godine i naravno da sam kao sudionik čuo sve što se na tom sastanku razgovaralo.

Što je tada konkretno rekao Ivo Sanader?

Mediji su dosta o tome špekulirali, ali kako je riječ o USKOK-ovom predmetu ja ne smijem ponavljati svoj iskaz osim pred institucijama.

Bilo je jako puno sudionika?

Da, neke su novine čak jako dobro napravile sve sudionike.

Je li po vama moguće, da je istina, kao što je Vladimir Šeks rekao, da nitko osim Ive Sanadera nije znao što se dogovorilo?

Ne bih htio komentirati gospodina Šeksa, ali imam o tome svoje mišljenje. Ova cijela priča bi u konačnici mogla i biti dobra za HDZ, ako se HDZ dobro postavi. Moje je mišljenje da su mnogi znali za određene nepravilnosti. Ali ako se sada ustraje, što predsjednica HDZ-a često govori da nema nedodirljivih, mislim da je to nova stranica jednog novog HDZ-a, onog pobjedničkog. S ovakvim ljudima koji su stvarali HDZ koji se utopio u sve te korupcijske afere HDZ nema budućnosti. To birači ne mogu nagraditi. Treba biti hrabar.

Hoće li ovo uhićenje štetiti Vladi jer je u njoj većina ljudi koje je Sanader doveo? U prvom trenu će štetiti, ali ako se nastavi ovim smjerom što predsjednica Vlade ponavlja da nema nedodirljivih, mislim da će to onda birači nagraditi.

Mislite li da će ovo završiti na Sanaderu?

Mislim da je završena ta najdelikatnija faza istrage,ali mislim da istraga ide dalje i da će ona još obuhvatiti mnoga imena o kojima niti nemam direktna saznanja, niti bih želio komentirati.

Mislite li da će biti riječ o državnim tvrtkama?

Sigurno će biti riječ o državnim tvrtkama i imenima političara i ministara i tako dalje.

Sanader je dao punomoć splitskom odvjetniku koji nije toliko poznat. Kako to komentirate?

To pokazuje s jedne strane da nije izabrao svog odvjetnika ili ga nije stigao. S druge strane gospodin Gulišija ima odličan rejting u Splitu, odlično poznaje sve policijske procedure, jer je i sam obavljao policijski posao. Mislim da je izbor odvjetnika vrlo znakovit i da će izbor odvjetnika donijeti još razna iznenađenja.

Imamo s jedne strane čovjeka koji je bivši premijer i koji je bio takoreći vladar, s druge strane imamo čovjeka koji je netipične poteze, bježi iz  zemje. Jer  vam to neobično s obzirom na ovog starog Sanadera?

Iznenađen sam da se ponaša isto prilikom ulaska u sud, kao i prilikom preuzimanja prvog i drugog mandata. Ostavio je dojam čovjeka koji možda nije svjestan svega što se događa

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene