Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Sanader nezadovoljan pregovorima s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader sastao se danas u Bruxellesu s predsjednikom Europske pučke stranke Wilfriedom Martensom i prenio mu svoje nezadovoljstvo sporošću pristupnih pregovora s EU-om.

"S predsjednikom EPP-a sam razgovarao o stanju u pregovorima, s kojima nismo zadovoljni. Tijekom 2007. nismo zatvorili ni jedno poglavlje u pregovorima, koji ulaze u treću godinu i stoga ne možemo biti zadovoljni, a sigurno je da odgovornost nije samo na hrvatskoj strani", rekao je Sanader.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

"Osim toga, nismo ni otvorili onoliko poglavlja koliko nam je obećano iz Europske komisije", dodao je.

Najavio je da će to pitanje ozbiljno postaviti Europskoj komisiji i zemljama članicama.

Sanader je prije sastanka s Martensom u sjedištu NATO-a razgovarao s glavnim tajnikom Saveza Jaapom de Hoopom Schefferom i veleposlanicima zemalja članica o hrvatskoj pripremljenosti za članstvo u Savezu.

Činjenicu da se treći dan nakon formiranja nove vlade nalazi u
Bruxellesu, Sanader je protumačio kao snažan signal prema EU-u i NATO-u.

"Sada kada je završila izborna utrka, sva procedura oko izbora nove vlade, dopustite mi da protumačim kao snažan signal prema Europi, prema našim saveznicima u EU-u i NATO-u, to što se treći radni dan ove vlade nalazim u Bruxellesu", rekao je Sanader, dodavši da je Martensa izvijestio i o pitanju ZERP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene